Marc de Kaestecker maakt Brusselse spaghetti met witloof

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Marc De Kaestecker uit Sint-Eloois-Vijve maakt een alternatieve spaghetti.

Marc de Kaestecker uit Sint-Eloois-Vijve is vrijwillig brandweerman in Waregem en werkt als beroepsbrandweerman in Brussel. “In het weekend staan in Brussel enkele collega’s achter de kookpotten. We komen uit alle hoeken van het land. Iedereen heeft z’n eigen recepten en zo leerde ik deze Brusselse spaghetti kennen. In de hoofdstad kan je het zelfs op restaurant bestellen”, weet Marc. “Intussen is het thuis een grote hit. Ook op weekend of bij vrienden kan ik er telkens mee uitpakken. Het gerecht is heel snel klaar. Het witloof hoeft niet af te schrikken, want het smaakt allesbehalve bitter. En met het currypoeder kan je zelf extra pit toevoegen.”

Marc de Kaestecker maakt Brusselse spaghetti met witloof

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 300 gram gemengd gehakt

– 3 stronken witloof,

– 300 ml melk

– 50 gram bloem

– 50 gram boter,

– één eetlepel currypoeder

– volkorenspaghetti voor vier personen

WERKWIJZE

Bak het gehakt in stukjes in de pan. Snij het witloof doormidden, haal het bittere hart eruit en snij alles in lange, dunne slierten. Snij de slierten nog eens in twee.

Stoof het witloof goed aan in olijfolie.

Zet water op en kook de spaghetti.

Laat in een andere pot de boter smelten en voeg bloem en melk toe. Kies zelf hoe dik je de saus laat worden. Kruid met peper, zout en currypoeder naar eigen smaak. Laat sudderen op een klein vuurtje en kruid bij indien nodig. Voeg het gehakt en op het laatst ook het witloof toe. Meng alles door elkaar.

Serveer spaghetti in een bord of kom en overgiet met saus.