Mandy Steen, een beetje overal en straks in Canada: "Soms verlang ik naar een eigen stekje"

17/09/16 om 06:00 - Bijgewerkt op 16/09/16 om 22:18

Mandy Steen uit Edewalle bij Handzame heeft geen 'zittend gat', zoals dat heet. Gaf vroeger dansles, is een ware spring-in-'t-veld en verkiest qua sporten liever iets avontuurlijks dan pakweg enkele baantjes zwemmen. En omdat ze ook zo gigantisch veel van reizen hield, maakte ze daar vorig jaar haar job van. Intussen heeft ze al zowat alle uithoeken van de aarde aangedaan.

Het reizen heeft er bij jou altijd wel al een beetje in gezeten, maar sinds iets meer dan een jaar heb je er dus ook je beroep kunnen van maken. Waar ben je aan de slag gegaan?

"In april 2015 ben ik begonnen bij G-Adventures. Het gaat om een Canadese onderneming, gevestigd in Toronto, die groepsreizen organiseert van a tot z. Ze maken trips over de hele wereld, met mensen van overal. Canadezen, Australïers, Amerikanen, noem maar op. Ik ben er als reisbegeleider actief voor Europa, al noemen ze mijn functie bij G-Adventures eigenlijk CEO. Niet in de betekenis die de meesten kennen, het letterwoord staat hier voor 'chief experience officer'. Het komt er op neer dat ik de groep reizigers begeleid en zorg dat alles tijdens de trip in goeie banen verloopt. Het bedrijf heeft verschillende formules - een yolo-trip is bedoeld voor de leeftijdsgroep van 18 tot 39 jaar, terwijl 'classics' iedereen kan aanspreken - en afhankelijk van de aanvragen die binnenrollen, trek ik met een welbepaalde groep Europa in. Soms gaan ze specifiek naar één land, soms bezoek ik elf landen op één maand tijd. De formule 'London to London' werkt bijvoorbeeld zo, al hoeft het niet te betekenen dat elke reiziger ook alle elf die landen zal bezoeken. Sommige wel, terwijl ander...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!