Machtelijn in Honduras : grote variëteit aan tropisch fruit!

Redactie KW

Machtelijn Rosseel uit Moorslede gaat het komende jaar Midden-Amerika verkennen. Ze vertoeft 11 maanden in Honduras.

Honduras heeft een oppervlakte van 112 491 76 vierkante km. Dit is ongeveer 3,7 keer België. De hoofdstad van Honduras is Tegucigalpanjaa, en ja, het duurde een tijdje voordat ik het kon juist uitspreken. Er leven ongeveer 7 miljoen mensen in Honduras, binnenkort dus plus mezelf. Het land telt maar twee seizoenen: Zomer van november tot april en dan heb je ook nog de winter, deze is van mei tot oktober, het is er nog steeds heel erg warm, maar dan regent het enorm veel. Dankzij dat klimaat heeft Honduras een grote variëteit aan tropisch fruit, zoals ananas, watermeloen,gewone meloen, bananen, sinaasappelen en mango’s in de aanbieding. Voorts bestaat een maaltijd er vooral uit bonen, rijst en maïs.

Gastgezin

Normaal zal ik in een traditioneel Latijns-Amerikaans gastgezin terechtkomen. Zo’n familie is meestal groot, met veel kinderen, nichten, neven, tantes en nonkels. De Hondurezen hechten veel belang aan hun familie. Vaak wordt de zondag als een ‘familiedag’ beschouwd, dan bezoeken ze enkele familieleden.

Voor mij komt het afscheid ondertussen alsmaar dichterbij. Het zal niet gemakkelijk zijn om iedereen achter te laten, maar dankzij de technologie van vandaag zal dit wel wat vergemakkelijken. Ik weet dat het een fantastisch jaar zal worden en ik kijk er echt naar uit! Maar het naderend afscheid zorgt toch wat voor een dubbel gevoel…

Machtelijn

Meer op Machtelijns eigen blog : http://www.machtelijninhonduras.blogspot.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier