Maarten Vandenbussche uit Oostende meet voor KW.be de temperatuur op in Rio

Redactie KW

Vanaf vandaag stuurt Maarten ons elke week een verslagje van zijn ervaringen door.

Maarten Vandenbussche is 33 en afkomstig van Eernegem. Hij woont in Oostende en werkt al meer dan 10 jaar als leraar Nederlands in het Sint-Vincentiusinstituut (Sint-Rembertscholengroep) in Torhout. Daarvoor schreef hij voor De Zeewacht en Krant van West-Vlaanderen. Dit jaar woont Maarten samen met zijn vriendin Tine Vanhee een half jaar in de favela Rocina in Rio de Janeiro. “We kwamen hierheen voor het mooie weer en we genieten hier van het leven”, vertelt Maarten

Correspondent ter plaatse

Om te genieten, maar Maarten zal er ook verslag uitbrengen voor de lezers van KW.be. Over het leven in Brazilië, carnaval, de mensen daar en… natuurlijk ook over het WK voetbal dat er binnen enkele maanden plaatsgrijpt. Elke week stuurt Maarten zijn verslagje door, als het internet meewil natuurlijk.

(FV)

>> Wat Maarten het meeste mist : de Europese keuken (de Braziliaanse is niet zo denderend), lekker Belgisch bier, een goed Nederlands boek en mijn vrienden.

>> Wat Maarten helemaal niet mist : de Belgische herfst, winter en lente (allemaal een pot nat), de gejaagdheid en die ellendige NMBS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier