Maarten Breckx: “West-Vlaanderen staat voor mij gelijk met tot rust komen”

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

In deze rubriek geven we bij KW een forum aan bekende niét-West-Vlamingen die mogen uitleggen of ze toch niet een béétje West-Vlaams zijn en wat ze zo straf vinden aan ons en onze provincie. En occasioneel bieden we die unieke kans zélfs aan sportjournalisten. Zo laten we deze week VTM-sportanker Maarten Breckx aan het woord.

Heb je West-Vlaamse roots. Of heb je er vrienden of familie?

“Zelf heb ik geen West-Vlaamse roots. M’n vader komt uit het Brusselse en mijn moeder is een rasechte Antwerpse. Zelf ben ik opgegroeid in Berchem. Maar ik ben nu wel iets meer dan een jaar samen met een West-Vlaamse: Lies Vandenberghe. Lies is afkomstig uit Ruddervoorde. Ik heb ze leren kennen op het werk en we wonen tegenwoordig samen in Antwerpen. Lies (die ook enkele jaren als freelancer voor KW werkte, fv) werkt tegenwoordig als nieuwslezeres voor Qmusic en JOE. We werken dus samen op de nieuwsdienst.”

Wat vind jij de grote troef van West-Vlaanderen?

“De rust en de kust. (lacht) West-Vlaanderen staat voor mij gelijk met tot rust komen. Zondagavond na het werk trekken we steevast naar Brugge om er wat te eten en daarna rijden we door naar de kust om daar op maandag uit te waaien en te ontspannen. Volgens mij is er opvallend meer rust in West-Vlaanderen, vooral aan de kust, dan ergens anders. Het is aangenaam even weg te zijn van de drukte in Antwerpen of Brussel.”

Heb je ook een favoriete plek in onze provincie?

“Hotel Van Cleef in Brugge. Nergens in de hele wereld wordt een mens zó in de watten gelegd als daar. De locatie is prachtig – aan het water – de ontvangst is oprecht hartelijk en het ontbijt is overrompelend lekker. Het is ons vaste adres voor speciale gelegenheden! (lacht).”