Lore Bulcaen uit Menen bereidt capellini-courgetti met pesto

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de capellini-courgetti met pesto van Lore Bulcaen uit Menen

Diëtiste Lore Bulcaen maakt er een erezaak van om voor haar kookworkshops heel wat gezonde gerechten te bedenken. Die bundelde ze in een kookboek. Het kookboek van Lore kost 19 euro en is te koop via lorebulcaen@hotmail.com

“Pasta’s zijn op zich niet zo’n goede keuze, maar als je ze combineert met een grotere portie groenten ben je beter af”, raadt ze aan. “Dit gerecht testte ik uit bij mijn familie en meteen werd de pot tot op de bodem leeggegeten. Reken maar dat het in de smaak viel!”

Lore Bulcaen uit Menen bereidt capellini-courgetti met pesto

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 220 g volkoren capellini

– 40 g pijnboompitten en wat extra voor de garnering

– 40 g verse basilicum

– 8 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels water

– 60 g geraspte Parmezaanse kaas en wat extra voor de garnering

– 1 teentje look

– sap van een halve limoen

– 3 courgettes

– 200 g magere bacon

– scheutje light room

– basilicum

– peper en fleur de sel

WERKWIJZE

Was de courgettes. Maak met behulp van de spiraalsnijder slierten van de courgette.

Bak de courgetteslierten op een hoog vuur. Leg ze even apart.

Bak daarna de baconreepjes zonder vetstof. Leg bij de courgettes.

Doe de pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie, water, geperste look en basilicum in een pot. Mix alles tot pesto. Kruid af met peper en fleur de sel. Voeg wat limoensap toe.

Bak zonder vetstof de extra pijnboompitten voor de garnering goudbruin.

Kook de pasta gaar volgens de verpakking.

Doe de pasta na het koken in de wokpan. Voeg de pesto toe. Meng alles goed.

Voeg een scheutje room toe en laat alles goed opwarmen. Voeg als laatste de bacon, gebakken pijnboompitten en courgetteslierten toe.

Garneer met wat kaas en een blaadje basilicum en dien op.