Linda Steen combineert Toblerone met roomkaas en petit beurre

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals het dessertje met witte Toblerone, roomkaas en petit beurre van Linda Steen uit Werken.

Geen fijnere plek dan de keuken, vindt Linda Steen uit Werken. Zes jaar geleden mocht ze er zelfs een bekende gast ontvangen: “Piet Huysentruyt leerde me hoe ik correct kon flamberen.”

Linda houdt enorm veel van koken. “Ik kan me er helemaal in uitleven”, vertelt ze. “Dit dessertje met Toblerone is echt feestelijk. Je kan het de dag voordien klaarmaken en door de lightkaas vallen de calorieën mee.”

Linda Steen combineert Toblerone met roomkaas en petit beurre

RECEPT

voor zes glaasjes

INGREDIENTEN

– 125 gram roomkaas Philadelphia natuur light

– 60 gram verkruimelde koekjes petit beurre

– 40 gram gesmolten boter of margarine

– 50 gram griessuiker

– 0,80 gram gelatine (= half blaadje)

– half vanillestokje

– 1 dl room 20%

– 150 gram witte Toblerone in kleine stukjes

– 1 ei

– 6 framboosjes

WERKWIJZE

Week het halve gelatineblaadje vijf minuten in koud water. Knijp het uit en leg apart.

Meng de stukjes koek met de gesmolten boter en schik in de glaasjes als bodem.

Klop het ei samen met de griessuiker op tot een ruban.

Breng de room met het in twee gesneden vanillestokje en de uitgeschraapte merg aan de kook. Neem van het vuur, voeg het gelatineblaadje toe en roer. Verwijder de vanillestok.

Voeg meteen de stukjes Toblerone toe. Roer alles goed zodat de warme room de chocolade doet smelten. Laat afkoelen.

Klop intussen de Philadelphia los met een vork, gebruik zeker geen mixer. Voeg het ei-suikermengsel toe en meng goed.

Meng het kaasmengsel onder het afgekoelde chocolademengsel. Giet in de glaasjes en zet minimaal vier uur in de koelkast. Werk af met een framboos.