Laurien Bonte uit Bissegem maakt rijsttaart

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Eet nu de rijsttaart van de twaalfjarige Laurien Bonte.

Laurien Bonte uit Bissegem maakt rijsttaart

Amper twaalf jaar is Laurien maar ze staat al aardig haar mannetje in de keuken. Niet alleen als hobby houdt ze van koken, ook op school kiest ze voor een richting in de culinaire sfeer. Laurien startte op 1 september in het eerste middelbaar in Ter Groene Poorte in Brugge, waar ze ook op internaat zit. “Mijn grote droom is om kok te worden”, hoopt ze. “Ik ben dan ook heel benieuwd wat ik op school allemaal zal bijleren.

Het receptje van de rijsttaart heb ik thuis intussen al superveel gemaakt. Het recept ken ik glad vanbuiten.” Veel ingrediënten zijn er niet nodig voor de rijsttaart. “Als we onverwacht bezoek hebben, is de taart zo gemaakt. Maar ook thuis oogst ik er altijd succes mee. De taart blijft amper een dagje staan”, lacht Laurien.

RECEPT

bakvorm met diameter 24 cm

INGREDIENTEN

– 2 eitjes

– 9 eetlepels kristalsuiker

– 9 eetlepels

– maisolie

– 9 eetlepels melk

– 9 eetlepels zelfrijzende bloem

– 2 blikken van 400 gram roomrijstpap (bijvoorbeeld van Boss)

WERKWIJZE

Doe de eitjes in de deegkom. Voeg de lepels kristalsuiker, maisolie, melk en bloem toe. Roer alles mooi om na elke stap.

Voeg op het laatst ook de rijst erbij. Roer het mengsel tot een egaal geheel.

Vet je bakvorm in en verdeel het mengsel over de vorm.

Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 180°C voor 35 tot 40 minuten. Prik even met een breinaald om te controleren of ook het deeg binnenin gaar is.

Haal de taart uit de vorm, laat afkoelen en serveer.