Laura in Argentinië (4) : “Watermeloen in m’n schoentje”

Redactie KW

Laura Verhulst uit Knokke is stilaan een echte ‘Argentina’, zo schrijft ze ons. Ze wenst ons proficiat met onze regering, maar moest in Zuid-Amerika wel de Sint missen…

“De vooravond van 6 december, in Belgica zou dat betekenen: schoentje zetten, wortel, suikerklontje en stella artois ernaast, gevolgd door een slapeloze nacht, trappelend naar beneden te stormen en te ontdekken wat de Sint dit jaar langs de schoorsteen naar beneden heeft gegooid. Maar helaas, geen rode speculoosverpakkingen, piekeniekjes of chocoladefiguurtjes dit jaar. Toch heb ik vandaag een pot dulce de leche en een watermeloen gekocht om morgen zelf in mijn schoentje te leggen.

Pan dulce

En dat is niet het enige verschil in cultuur die me in de maand december te wachten staat. Met de kerstdagen die naderen, worden de supermarkten hier gevuld met ‘pan dulce’, ‘ananas fizz’ (cider met gedroogde ananas) en ‘turron’ (nougat). Geen kalkoen te bespeuren. Vreemder nog zijn de gekke hoeveelheden kerstmanfiguren, stuk voor stuk afgebeeld met een flinke laag sneeuw. En dat terwijl het buiten zo’n 40graden is. Een warme chocolademelk voor het haardvuur, zal er dit jaar dus niet inzitten. Naast de typische feestdagen, wordt er in mijn stad de achtste van december ook ‘la fiesta de la virgin del valle’ gevierd. Mensen van alle hoeken van het land komen naar het centrum om hun tent uit te slaan en de processie bij te wonen. Een gezellige drukte, suikerspinkraampjes, winkeltjes die relieken van de maagd verkopen, groepjes gitaristen,… iets anders dan Kerstmis maar ook de moeite!”

Laura

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier