Laura Boccauw maakt frisse vissalade

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de gezonde vissalade van Laura Boccauw uit Waregem.

“Als kind keek ik dolgraag naar teleshopping”, herinnert Laura zich. “Niet om het keukenproduct dat ze aanprezen, wel om te kijken hoe er gekookt werd. Als zesjarige stond ik dan ook al alleen in de keuken taarten te bakken.” Sindsdien heeft het Laura niet meer losgelaten: “Op vakantie lees ik geen romans, wel boeken over eten. Het koken was er eerst, pas later heb ik besloten om diëtiste te worden.”

Nu kiest Laura voor lekker eten op een gezonde manier. “Deze frisse vissalade vraagt amper werk, het is trouwens een goeie manier om restjes te verwerken. Je kan het gerust ook met andere vis of zelfs met kip maken”, legt ze uit. “Mayonaise gebruik ik niet, wel zure room en volle platte kaas om de salade te binden.”

Laura Boccauw maakt frisse vissalade

RECEPT

voor vier tot zes personen

INGREDIENTEN

– 100 gram kabeljauw

– 100 gram zalm

– 1 hardgekookt ei

– 1/4de rode ui

– een halve groene appel

– 1/4de komkommer

– 5 kerstomaatjes

– 1 citroen

– 125 gram zure room

– 125 gram volle platte kaas

– peper en zout

– gedroogde dille

WERKWIJZE

Doe de gestoomde stukken vis in een kom en prak met een vork.

Snipper de ui fijn, doe de halve groene appel in blokjes, snij de kerstomaatjes en snij de komkommer in dobbelsteentjes. Voeg alles toe in de kom.

Pel het hardgekookte ei en prak het. Voeg toe bij het mengsel. Heb je last van cholesterol, gebruik dan enkel het eiwit.

Snij een kwartje van de citroen en pers uit boven het mengsel.

Voeg 125gram zure room en 125gram volle platte kaas toe. Meng alles mooi door elkaar. Kruid bij met peper, zout en gedroogde dille.

Laat de vissalade opstijven in de koelkast. Serveer met een boterham, cracker of taco.