Klinknagels in Diksmuide leiden je langs de mooiste plekjes van de stad

Redactie KW

Wie regelmatig in Diksmuide komt, heeft ze zeker al opgemerkt: de messing klinknagels met daarop de skyline van Diksmuide die her en der het voetpad sieren. Een bezoekje aan de Dienst voor Toerisme brengt duidelijkheid.

Wie deze messing aanwijzingen volgt, komt langs de mooiste plekjes van Diksmuide, waar ook borden staan die uitleg geven over de geschiedenis. Deze wandeling is ongeveer drie kilometer lang en heet de Stadslink. Onze reporter nam de proef op de som en ging op stap gewapend met een kaart die ze bij de toeristische dienst kreeg. Op de Grote Markt ontmoet ze twee gezinnen uit Brecht die de stadslink wel eens samen met haar willen ontdekken.

Bij de eerste stappen blijkt het alvast een aangename wandeling die ons via het stadhuis, over het vernieuwde stationsplein, naar het park leidt. Daarna gaat het verder langs de Handzamevaart, het uitgestrekte polderlandschap in de Beerstblotestraat, de jachthaven en het zicht op de IJzertoren van op de Hoge Brug. Via de IJzerlaan gidsen de klinkers je naar de Gen. Baron Jacquesstraat, waar Diksmuide zich op zijn best toont als winkelstad. Uiteidelijk kom je langs ‘Het manneke in de Mane’ terug op de Grote Markt uit.

“Een update van de Stadslink staat op het programma”, vertelt schepen van Toerisme Karline Ramboer. “We hebben ook het plan opgevat om een tweede Stadslink uit te bouwen. Het traject van de tweede Stadslink staat nu nog niet volledig op punt maar er wordt alvast hard aan gewerkt.”

(Annie Callewaert)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 18 april

Info: Dienst voor toerisme, Grote Markt 28 in Diksmuide, toerisme@stad.diksmuide.be. Daar kan je ook de kaart voor de stadslink bekomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier