KLEUTER-KLASSE Peuters van De Zeeboon dankzij KW goedgemutst in de klas!

08/03/17 om 07:00 - Bijgewerkt om 08:24

Wat als... je een rist kleuters loslaat op onze krant? Dat vroegen wij ons af. Iedere week tonen we in deze rubriek een kleuterklasje dat aan de slag gaat met onze papieren krant: knippen, plakken, schilderen en kleuren! Het mag allemaal. In De Zeeboon in De Haan maakten ze er alleszins hun werk van!

De peuters van Vrije basisschool De Zeeboon in De Haan gebruikten de kranten om papier-maché te maken en zo mutsen te knutselen. "Onze klas is nieuw sinds dit schooljaar", vertelt juf Francesca, die samen met juf Els de peuters onder haar hoede heeft. "De voorbije jaren zaten de peuters samen met de eerste kleuters in één klas, maar sinds dit schooljaar hebben wij een klas waar de peuters op hun eigen tempo gewoon kunnen raken aan het schoolgebeuren. Een aparte peuterklas biedt meer rust aan de peuters en zorgt ervoor dat de juf meer aan de noden van de peuters kan voldoen. We kunnen de peuters ook de kans geven om even in een hoekje te rusten/slapen als het even wat moeilijk wordt."

En als ze goed uitgerust zijn, dan is er duidelijk energie en creativiteit zat om iets moois te maken van en met Krant van West-Vlaanderen!

Wil jij met je kleuterklas of je kinderopvang ook in deze rubriek schitteren? Neem De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, De Zeewacht, Kortrijks Handelsblad of Brugsch Handelsblad mee naar je klas/opvang en laat je ukkepukjes erop los. Neem mooie foto's van de kunstwerkjes en mail ze samen met een prachtige klasfoto en een woordje uitleg naar lieven.mathys@kw.be. Veel plezier!