KLEUTER-KLASSE: de 'papieravonturiers' van De Plataan in Roeselare

06/01/16 om 07:00 - Bijgewerkt om 07:00

Kleuters uit alle hoeken van onze provincie laten hun creatieve duivels los op onze krant! Iedere week tonen we in deze rubriek het knippen, plakken, schilderen en kleuren van deze piepjonge knutselaars. De eerstekleuters van basisschool De Plataan in Roeselare creëerden zelfs een heuse modeshow rond hun creaties.

Hallo,

Wij zijn de eerste kleuterklas van 'BS De Plataan' in Roeselare.

We gingen aan de slag met het thema 'Naar papierland' en eindigden dit thema met een modeshow voor de grootouders.

De kleuters leefden zich volledig uit met allerlei soorten papier, er kwam een krantenmannetje op bezoek die in een krantendoosje zat, we dansten met kranten, maakten zelf ook nieuw papier van oud papier, en nog zoveel meer...

Voor onze modeshow maakten we zelf kledij en attributen uit papier, en voor onze lieve oma's en opa's maakten we een doosje vol papier met een daarbij horend versje. De kleuters hebben alvast heel erg genoten!

" 1 2 3 4 doosje van.. doosje van..

1 2 3 4 doosje van papier

Eén voor mij, speciaal voor jou

Omdat ik zoveel van je hou! "

Vele groetjes van de juffen en de kindjes uit de eerste kleuterklas

Wil jij met je kleuterklas of je kinderopvang ook in deze rubriek schitteren? Neem De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, De Zeewacht, Kortrijks Handelsblad of Brugsch Handelsblad mee naar je klas/opvang en laat je ukkepukjes erop los. Neem mooie foto's van de kunstwerkjes en mail ze samen met een prachtige klasfoto en een woordje uitleg naar lieven.mathys@kw.be. Veel plezier!