KLEUTER-KLASSE: appeltjes knutselen met juf Veronique in Diksmuide

09/11/16 om 09:00 - Bijgewerkt op 08/11/16 om 13:15

Wat als... je een rist kleuters loslaat op onze krant? Dat vroegen wij ons af. Iedere week tonen we in deze rubriek een kleuterklasje dat aan de slag gaat met onze papieren krant: knippen, plakken, schilderen en kleuren! Het mag allemaal. Zelfs je duivels loslaten op appeltjes zoals de pagadders van juf Veronique van de Vrije Sint-Niklaas in Diksmuide.

Dag Lieven,

In het thema 'appeltjes' hebben de kleuters zelf stukjes krant mogen scheuren en mengen met koudlijm. Het was een plezier sommigen bezig te zien. Enkele kleuters vonden het leuk eerst te kijken wat er in de krant stond.

Heel wat van die ukjes waren eerst wat bang van het plakboeltje, anderen konden niet stoppen met kliederen !

Nadien mochten ze een piepschuimbal bekleven met papier-maché, enkele dagen laten drogen en dan schilderen in de ''appeltinten".

Het steeltje werd door mij bevestigd, evenals een echt appelblaadje van de appelboom.

Als afsluit maakten we een mooie foto van het resultaat !

Het was een leuke activiteit waar de kleuters veel plezier hebben aan beleefd. En dat is wat telt in de kleuterklas !

Vele kleutergroetjes,

De kleuters en juf Veronique Merlevede van de Vrije basisschool Sint-Niklaas in Diksmuide

(eerste en tweede kleuterklas)

Wil jij met je kleuterklas of je kinderopvang ook in deze rubriek schitteren? Neem De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, De Zeewacht, Kortrijks Handelsblad of Brugsch Handelsblad mee naar je klas/opvang en laat je ukkepukjes erop los.

Neem mooie foto's van de kunstwerkjes en mail ze samen met een prachtige klasfoto en een woordje uitleg naar lieven.mathys@kw.be. Veel plezier!