KLEUTER-KLASSE (10): de weldoenertjes van De Dorpsparel in Schuiferskapelle

10/06/15 om 10:15 - Bijgewerkt op 25/06/15 om 11:08

Kleuters uit alle hoeken van onze provincie laten hun creatieve duivels los op onze krant! Iedere week tonen we in deze rubriek het resultaat van deze piepjonge knutselaars. Vandaag is het de beurt aan de kleutertjes van de nieuwe basisschool De Dorpsparel in Schuiferskapelle.

Hallo kw.be,

Na lang werken zijn onze kunstwerkjes eindelijk afgewerkt. Mijn kapoentjes hebben er hun hart en ziel in gelegd. Wij hebben namelijk aan het kunstwerkje met jullie krant ook een speciale boodschap verbonden. Deze werkjes werden door de kapoentjes gemaakt en zullen geveild worden tijdens het kermisweekend in Schuiferskapelle. De opbrengst gaat naar een schooltje dat getroffen is door de aardbeving in Nepal. Heel wat kleintjes waren erg aangedaan toen we deze natuurramp besproken in de klas en waren erg gemotiveerd om iets te doen voor de kinderen daar. De kapoenen mochten eerst hun canvas schilderen in een zelfgekozen kleur. Daarna scheurden ze de krant in repen en kleurden met ecolineverf en water. Vervolgens lieten we de krant drogen aan onze waslijn in de klas. Heel mooi om alle gekleurde krantenstroken te zien hangen hoor ;-)

Wanneer dit dan droog was, mochten ze één kleur kiezen en de stroken in kleine stukjes scheuren waarmee ze hun eigen symbooltje konden versieren. ?En zo kwamen onze prachtige schilderijen tot stand die hopelijk veel centjes zullen binnenbrengen voor Nepal.

Groetjes,

Juf Emmy.

(mlt/foto's De Dorpsparel)

Wil jij met je kleuterklas ook in deze rubriek schitteren? Neem De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, De Zeewacht, Kortrijks Handelblad of Brugsch Handelsblad mee naar je klas en laat je ukkepukjes erop los. Neem mooie foto's van de kunstwerkjes en mail ze samen met een prachtige klasfoto en een woordje uitleg over je klas naar lieven.mathys@kw.be. Veel plezier!