Kevin Destadsbader uit Harelbeke kiest voor gegrilde kip met tomatenconfituur

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Maak zelf de gegrilde kip met tomatenconfituur van Kevin Destadsbader uit Harelbeke.

Niet elke man staat graag achter de kookpotten, maar Kevin Destadsbader uit Harelbeke vormt een uitzondering. Hij duikt met plezier in de keuken en houdt ervan om nieuwe gerechten uit te testen. “Het moet niet altijd hetzelfde zijn, ik experimenteer graag. Koken vind ik pure ontspanning”, zegt hij. “Het liefst ga ik voor gezonde recepten. Voor deze gegrilde kip met mozzarella en tomatenconfituur haalde ik mijn inspiratie bij Piet Huysentruyt.”

Kevin Destadsbader uit Harelbeke kiest voor gegrilde kip met tomatenconfituur

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 4 kipfilets

– 2 sjalotten

– 2 bolletjes mozzarella

– 4 tomaten

– 2 courgettes

– speltpasta

– gesnipperd teentje knoflook

– olijfolie

– peper en zout

– sojaboter,

– verse basilicum

– Italiaanse kruidenmix

– 1 eetlepel agavesiroop

– tijm en laurier

– chardonnayazijn

WERKWIJZE

Strijk de kipfilets in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril mooi gaar.

Snij de courgettes in julienne. Giet er wat olijfolie en chardonnayazijn over en kruid bij met de Italiaanse kruidenmix.

Schil de sjalotten en snipper fijn. Snij de tomaten in stukken, haal eventueel de pitjes weg en stoof ze samen aan met de sjalotjes in boter.

Voeg knoflook, tijm en laurier, agavesiroop en wat chardonnayazijn toe aan de tomaten en laat een kwartiertje sudderen. Mix daarna het geheel en laat door een zeef passeren.

Snij de mozzarella in fijne sneetjes en kruid bij met Italiaanse kruiden. Kook de speltpasta al dente.

Schik de kip, speltpasta, mozzarella, courgette en tomatenconfituur op een bord. Serveer met enkele blaadjes basilicum.