Kenney in Argentinië : uitbundige Zuiderse cultuur opsnuiven

Redactie KW

Kenney Lybeer uit Izegem zoekt het ook in Zuid-Amerika. Hij trekt voor elf maanden richting Argentinië.

Ik ben Kenney Lybeer, 18 jaar. Ik heb eind vorig jaar besloten om met AFS een jaar naar Argentinië te gaan omdat ik een heel andere ervaring wou opdoen. Zelf ben ik een nogal verlegen persoonlijkheid, mede daarom wordt het een extra uitdaging om contact te maken met totaal andere persoonlijkheden met totaal andere gebruiken.

Voorkeur voor Zuid-Afrika

Argentinië koos ik voor de uitbundige Zuid-Amerikaanse cultuur en ook voor de Spaanse taal die me later nog van pas zou kunnen komen. Ook Finland en Zuid-Afrika stonden met stip genoteerd. Finland sprak me ook aan omwille van de mooie natuur. Zuid-Afrika droeg stiekem mijn voorkeur. De Burgerschool in Roeselare, waar ik net afstudeerde, organiseert al 10 jaar een uitwisselingsproject met Hoërskool Strand. We kregen o.a. de kans om te spreken met de Zuid-Afrikanen die voor even in België waren en we hoorden ook de verhalen van de klasgenoten die zelf op uitwisseling waren geweest. Ik besefte pas later dat ik een kans had gemist door mij niet in te schrijven voor het project.

Land waar voetbal leeft

Maar Argentinië kwam dus uit de bus en daar ben ik zelf heel blij mee. Het is een land waar volgens mij het voetbal leeft en de mensen veel uitbundiger zijn. Het wordt dus een hele aanpassing, aangezien ik zelf meer voel voor de autosport dan voor voetbal en ik helemaal geen uitbundige persoonlijkheid heb. Ik weet tot nog toe nog niet waar precies in Argentinië ik zal verblijven, het warme maar relatief arme noorden of het koudere maar rijkere zuiden. Ik sta zelf open voor alles. Ik hoop dat ik in de komende weken meer zal weten over het land waar ik 10 maanden zal verblijven.

Kenney

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier