Kattenlegioen blaast de aftocht

Redactie KW

Deel twee van de Viervoetersblog, waar je kan kennismaken met de huisdiertjes van je webredacteur : het poezenlegioen van Rino, Batida en Vigor.

In Kweeet Industries, het imperium van jullie webredacteur, is er het voorbije jaar nogal wat veranderd. Tot in het voorjaar van 2010 zwaaide een broer- en zusterpaar genaamd Rino (wit-zwart) en Batida (wit-grijs) er de plak en konden de baasjes rustig in de zetel gedijen, zolang er maar voldoende vaak en genoeg eten aan de twee kattenheersers werd voorgeschoteld. Het kattenleven was er goed, met een eetbak en een warme avondlijke schoot voor iedereen. Het was stilte voor de storm.

Een eerste schokgolf kwam er in mei, toen plots een baby opdook in huis. Nu dook dat kleine wezentje daar natuurlijk niet zómaar op en zorgde het ook niet meteen voor overlast. De baasjes hadden snoezelfaciliteiten voorzien zodat geen van beide katten een mand moest afstaan en er werd niet getornd aan de kattencatering. En ja, de nieuwe bewoner bleek erg beweeglijk, maar bleef toen wel nog grotendeels ter plaatse trappelen.

Veel ingrijpender was de nieuwe bewoner die in september opdook : een nieuwe kater zowaar. Ne rostn! De baasjes hadden het in hun hoofd gehaald een asielzoeker te adopteren, een beest dat in z’n eigen land (Gits, fv) niet meer gewenst was. En dus vervoegde Vigor het kattenlegioen. Een operatie die niet zonder slag of stoot verliep. Het werd plots weer vechten voor een warm plekje, rond etenstijd moest nu niet enkel een broer of zus aan de kant gezet worden en Vigor leek zelfs affectie in te palmen. Epische gevechten volgden zich op, Rino werd met een etterende hoofdwonde naar de ziekenboeg gebracht en Batida, van nature al schuchter, zocht een stil hoekje op, weg van die nieuwe huisgenoot.

En dan, net wanneer een staat van onderling gedoogbeleid leek bereikt, laat die eerste indringer zich weer horen. De mensenbaby, al in omvang toegenomen en voorzien van griezelig gecoördineerde grijphandjes, breekt uit de status van immobiliteit. Het immer kirrende en lachende wezen kruipt de woonkamer rond, achtervolgt wegtrippelende katten en belaagt hun tot voor kort veilige rustoorden. Zelfs als die wat hoger gelegen zijn! Tijd om te vluchten dus, en misschien wel om met z’n drieën strategieën te smeden om aan dit nieuwe gevaar te ontsnappen.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier