Katrien Mesdag kiest voor een trio van croissantjes

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals het trio van croissantjes van Katrien Mesdag uit Gullegem

Hoeveel kooklessen Katrien al volgde, kan ze niet exact zeggen. “Maar het zijn er heel veel, te zien aan alle receptjes die ik al verzameld heb. Die krijg ik nooit meer allemaal uitgetest”, lacht ze. “Koken vind ik een heel fijne hobby, ik geniet ervan om in de keuken te staan. Ik leg ook graag mijn eigen accenten, de recepten volg ik nooit exact.”

Samen met enkele andere hobbykoks maakt Katrien deel uit van een kookteam. “Al heel wat jaren gaan we met plezier mee op een kamp koken of springen we in de keuken bij als een van ons een feestje geeft.”

Katrien Mesdag kiest voor een trio van croissantjes

RECEPT

voor drie soorten croissantjes

INGREDIENTEN

– 1 rol bladerdeeg

– bol mozzarella

– potje kruidenkaas

– enkele sneetjes serranoham

– potje rode pesto

– enkele ansjovisjes

WERKWIJZE

Snij de bladerdeeg in zestien gelijke driehoeken.

Er zijn drie soorten croissants: kruidenkaas met zalm, serranoham met mozzarella en rode pesto en ook ansjovis met mozzarella en rode pesto.

Snij de ingrediënten in kleine stukjes. Beleg de driehoekjes op het breedste deel. Rol op naar het smalle puntje van het stuk bladerdeeg toe. Draai de tipjes naar elkaar toe, zoals bij een echte croissant.

Bestrijk met een geklopt eigeel.

Zet de croissantjes voor 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.