Karen in the USA : “Lockers gemaakt om ze niet open te krijgen”

Redactie KW

Karen Moonen uit Brugge vertoeft al enkele weken in Goodland, USA. Op 22 augustus beleefde ze er haar eerste schooldag.

Ik stond op om 6.30 uur, lekker vroeg want ik moest op tijd klaar zijn. Ik had Trace beloofd te helpen met het AFS welkomstbord. Trace had de avond ervoor enorm veel cupcakes gemaakt en liep er de hele dag mee rond. Tegen 7.50 uur ging de bel en moest ik naar mijn eerste klas. Yearbook was eigenlijk redelijk saai want we deden niet echt iets. Dan was het tijd om naar het auditorium te gaan om te gaan luisteren naar ‘the starting of the year speach’. Haha, dat was nog grappig. Tot op een bepaald moment dat de directeur zei dat er twee AFS studenten waren dit jaar en we moesten rechtstaan. Iedereen keek naar je en klapte. Dat was ‘raar’…

Het vak ‘Government’ was oké. We deden het spelletje 21, waarbij je een definitie moet geven van een begrip en dan rond gaan in de klas en punten verzamelen door je definities te vergelijken. Spaans was de volgende les… Amai, die praat rap en dan al meteen in ‘t Spaans. Maar hier en daar kon ik toch nog iets opvangen en kon ik toch meevolgen.

Ik heb ook mijn locker open gekregen. Jeuhj, eindelijk! Da’s hier echt een vernuftig systeem, precies alsof ze juist willen dat je het niet open krijgt. Of het ligt aan mij misschien. O ja, het wordt steeds moeilijker om deftig Nederlandse zinnen te vormen, dus give me some credit.

Karen

Meer op de persoonlijke blog van Karen : http://livingthedream-usa.webs.com/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier