Kapster Tanja uit Waregem is superfan van Robby Longo: “Country brengt mensen bij elkaar “

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De sterren van het podium staan al regelmatig in de kijker. Het is tijd om ook hun fans eens op het voetstuk te plaatsen. Showbizzmedewerker PADI zoekt voor ons enkele superfans op en laat ze vertellen over hun idolen. Ze diepen herinneringen en anekdotes op en duiken in hun collectie foto’s en memorabilia.

Tanja Garez (41) is kapster en woont in Waregem. Ze heeft twee hobby’s : haar werk en muziek. “Ik zou geen van beiden voor geen geld van de wereld willen missen”, zegt ze.

Hoe lang ben je al fan van Robby Longo ? En hoe is het allemaal begonnen ?

“Robby Longo heeft nog niet zo’n lange carrière achter de rug. Voor mezelf begon het dus allemaal toen ik de allereerste keer Robby op tv zag in 2013 tijdens de ‘blind auditions’ van The Voice van Vlaanderen. Ik ben altijd fan van countrymuziek geweest, maar helaas vond ik in Vlaanderen mijn ding niet. Toen ik echter Robby hoorde zingen met zijn Texaanse tongval, was ik nogal onder de indruk. Het avontuur met Robby in The Voice van Vlaanderen, was voor mezelf een heel leuke en ontspannende periode. Ook nu nog heb ik daar wel eens heimwee naar.”

Kapster Tanja uit Waregem is superfan van Robby Longo:

“Ik zag Robby tijdens de live-shows op tv, maar de allereerste keer dat ik hem persoonlijk ontmoette was toen hij te gast was bij Radio 2 in Gent. Lang moest ik daarvoor niet wachten, want dat was al twee weken na de finale van The Voice en ik denk zelfs zijn allereerste publieke verschijning. Dit blijft voor mij een heel speciale en leuke herinnering. Wat ik waardeer aan hem is dat hij er heel hard voor werkt en dat hij gewoon Robby blijft. Zonder hard te werken kom je er niet, maar gelukkig heeft hij ook een geweldig team achter hem staan, zoals platenfirma Universal Music, zijn manager, enz.. Hij heeft een leuke vriendin, toffe familie, vrienden én véél fans.”

Kapster Tanja uit Waregem is superfan van Robby Longo:

“Robby behaalde met zijn eerste album Country Man platinum. Zijn tweede cd Take It Easy werd goud. Op dit album prijkt zelfs een duet met Aaron Watson, een Amerikaanse countryzanger. In januari jl. mocht Robby zelfs een gouden Award afgeven in Londen aan Aaron. Voor Robby een groot moment en voor zijn fans ook. Zijn derde album Nashville mocht hij van de platenfirma opnemen in The Black Bird Studio in Nashville. Dat was voor hem een hele eer om daar te mogen staan. Grote namen zoals Bruce Springsteen, Garth Brooks en The Doors stonden daar ook al eerder op het podium. Ik ben dus nog maar drie jaar fan, maar het waren al drie heel leuke en mooie jaren. Ik ben blij dat ik van dichtbij mocht meegenieten van zijn successen. Sommige mensen staan daar niet bij stil, maar Robby heeft ze zelf moeten behalen, er hard moeten voor werken.”

Hoe fanatiek ben je qua fan ? Bezit je veel gadgets ? Ga je naar veel optredens kijken ?

“Ik ga graag naar zijn optredens kijken en ik ben er telkens meestal bij. Het is verslavend, dat geef ik toe. Country muziek brengt ook mensen bij elkaar en ook de teksten hebben inhoud. Op optredens hoor ik vaak van mensen – die Robby pas voor de eerste keer horen zingen – dat ze onder de indruk zijn hoe goed hij kan zingen. En dat is ook zo, iedere keer opnieuw maakt hij er een topoptreden van. Kortom, aan iedereen die deze tekst leest, kom allemaal eens af naar één van zijn optredens. Zijn optredens vind je terug op de site www.robbylongomusic.com of op zijn Facebookpagina. Hoeveel optredens ik in drie jaar deed ? Sorry, ik hield ze qua aantal niet bij, maar het waren er veel, zelfs héél veel.”

Kapster Tanja uit Waregem is superfan van Robby Longo:

“Fan zijn van een artiest, voordien kende ik dat niet. Ik ben nu heel blij dat ik dat wel ken. Het is voor mezelf ook niet altijd gemakkelijk om overal naartoe te gaan, maar de adrenaline is er in mijn lichaam wanneer ik weet dat Robby op een bepaalde dag en uur zal optreden. Dan ben ik daar precies naartoe gedreven. Zingt Robby, dan geniet ik. Eén nadeel : ‘t is altijd allemaal veel te vlug voorbij (lacht). Robby bedankt vaak zijn fans, maar eigenlijk moet ik hem bedanken voor al die mooie liedjes, zijn mooie optredens én zijn vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat ik namens alle fans mag zeggen dat we allemaal supertrots zijn op ‘onze Robby’. We blijven ook in de toekomst in hem geloven. Believe in your Dreams Cowboy !”

Heb je nog een anekdote over je idool ?

Kapster Tanja uit Waregem is superfan van Robby Longo:

“Och, even nadenken….. twee jaar geleden won ik een etentje met Robby Longo. Ik nam een vriend/fan mee en er was daar nog een ander leuk koppel dat had gewonnen. We werden verwacht op het Lachfestival in Houthalen-Helchteren. Het was heel gezellig, heel lekker qua eten en daarna mochten we zelfs meestappen in de stoet. Het was een onvergetelijke hoofdprijs. Ik ben nog altijd blij dat ik toen won.”

(PADI)