Jurgen Henno uit Adinkerke : “Natalia vergeet mij niet op mijn verjaardag !”

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De sterren van het podium staan al regelmatig in de kijker. Het is tijd om ook hun fans eens op het voetstuk te plaatsen. Showbizzmedewerker PADI zoekt voor ons enkele superfans op en laat ze vertellen over hun idolen. Ze diepen herinneringen en anekdotes op en duiken in hun collectie foto’s en memorabilia.

De 26-jarige Jurgen Henno woont nog bij zijn moeder thuis in Adinkerke (De Panne). Beroepshalve werkt Jurgen bij Hulp in Huis. Zijn vrije tijd gaat praktisch volledig naar muziek. En dan in het bijzonder naar die van Natalia. Hij luistert niet alleen naar haar liedjes, maar volgt haar ook bij optredens. Voorts gaat hij graag wandelen met hondje Junior, houdt hij van joggen, shoppen en het meepikken van een filmpje.

Hoe lang ben je al fan ? Hoe is het allemaal begonnen ?

“In 2003 zond VTM het eerste seizoen uit van het wereldbekende format ‘Idool’. Daar deed de toen nog onbekende Natalia aan mee. Sindsdien ben ik fan van haar. Naargelang de shows vorderden, werd ik meer fan van deze knappe en vooral heel vriendelijke zangeres. Qua het zelf volgen van optredens bleef het wel even stil, meer bepaald tot in 2006. Toen stond Natalia op het podium als ‘Natalia meets The Pointer Sisters’. Mijn zus en een schoolvriendin gingen naar dat optreden kijken. Ik geef het toe : ik was wat jaloers, maar ik was toen pas zestien en ‘mocht’ dus thuis blijven.”

Jurgen Henno uit Adinkerke :

“‘Helaas’ werd mijn zus ziek en kon ze niet naar het optreden. Ik kreeg een ja en ging dus mee. Ik heb het mij geen minuut beklaagd. Vanaf dat moment begon ik naar meer optredens van Natalia te gaan. Soms twee of drie keer dezelfde tour, hetzelfde optreden… Maar ik krijg er nooit genoeg van. Ik woonde ook bij VTM in Vilvoorde de show bij, toen Natalia vijf jaar op het podium stond. Het was een showcase, enkel maar voor échte fans.”

Ben je een fanatieke fan ?

“Ik denk het wel… Heb ik de mogelijkheid om een van haar optredens mee te maken, dan ga ik. Ik sta ook op en ga slapen met de muziek van Natalia. Mijn geluid van mijn wekker is één van haar songs. Ik ben telkens benieuwd welke song het de volgende morgen zal worden. Ik ben ook fanatiek op haar albums. Bepaalde cd’s heb ik tot drie keren in mijn bezit. Gek hé! Sommige zitten zelfs nog in het ‘plastiekje’. Komt dezelfde cd uit met bijvoorbeeld één song meer, dan moet ik ook die cd in mijn bezit hebben.”

Jurgen Henno uit Adinkerke :

Heb je persoonlijke anekdotes ?

“Ik ga na elk optreden graag met Natalia op de foto, maar dat lukt niet altijd. Ooit deed ik mee aan een wedstrijd op de populaire site Netlog. De hoofdprijs was een ontmoeting met Natalia. Ik won en er mocht nog iemand met me mee. Ik besloot Sarah mee te nemen, want daarvoor mocht ik – omdat mijn zus ziek was – met haar naar ‘Natalia meets The Pointer Sisters’ gaan kijken. We beleefden een heel leuke namiddag, mét ook een allereerste foto samen met mijn idool.”

Jurgen Henno uit Adinkerke :

“Door Natalia leerde ik ook een andere groep echte fans kennen. Ik sta ook op een single-hoes van Natalia, namelijk van de single ‘You Are So Beautiful’. Op haar officiële pagina op Facebook lanceerde ze een oproep voor fanfoto’s. Meer wisten we niet. Tot de release van de single You Are So Beautiful: we zagen ons staan op de singlehoes! Dat is en blijft een apart moment. Als fan maak je heel close deel uit van een nieuw product.”

Wat verzamel je zoal van je grote idool?

Jurgen Henno uit Adinkerke :

“Posters, singles, blaadjes met haar handtekening op… Heel trots ben ik ook op het persoonlijke wenskaartje dat ze me voor mijn verjaardag heeft gestuurd. Dat maakte mijn dag meer dan goed! Maar ik geef ook vaak dingen aan haar, zoals chocolaatjes tijdens een optreden in Roeselare.”

Jurgen Henno uit Adinkerke :

“Ik ging ook al enkele keren eten in Yam Thai in Antwerpen, de zaak van Natalie Meskens, die ook een goede vriendin is van Natalia. Op een keer kwam Natalia er ook met haar vriend binnen. Of ik toen op haar afgestapt ben? Nee, toch niet. Ik heb eens beleefd geknikt, maar durfde ze niet lastig te vallen. BV’s hebben ook recht op hun privacy.”

(PADI)

https://www.youtube.com/watch?v=FFMJyzEB9XI