Julie in Paraguay (3) : "Een dag op het ministerie"

19/08/11 om 15:00 - Bijgewerkt om 14:59

Bron: Kw

In haar vorige verslag had Julie Germonprez uit Marke het er nog over dat de taal niet evident was, maar gebarentaal blijkt steeds minder nodig. "Ola!", mailt ze. "Ja ja, het begint steeds beter te gaan om de taal onder de knie te krijgen. Dat merkte ik toen ik tegen andere AFS-ers uit mijn stadje soms al in het Spaans antwoordde i.p.v in het Engels. Een goed teken!"

Vanaf morgen krijg ik in de namiddag ook elke dag twee uurtjes Spaanse les en ik ga ook voor het eerst naar mijn 'gewone' school. Dinsdag ben ik met mijn zus mee geweest naar haar werk in de hoofdstad. Ze is directrice van het ministerie van landbouw. 's Morgens reden we met haar chauffeur naar het werk, daar ging ze gewoon vlug even aan haar secretaresse vertellen dat ze eerst nog naar de kapper ging. Om 10 uur kwamen we dan terug aan op haar werk. Ze vertelde me dat zij eerst wat koffie ging drinken en ik dus op de computer mocht. Het enige wat ik haar zag doen was papieren ondertekenen. Toen het 11.30 uur was, had ze blijkbaar genoeg koffie op en riep ze haar chauffeur om te vragen of hij ons naar het restaurant wou brengen. Nadat ze ongeveer met het hele restaurant gebabbeld had gin...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!