Isabelle Mintkewicz uit Leke maakt quiche met struisvogelei

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Vandaag proeven we de quiche van Isabelle Mintkewicz.

“Ik sta heel graag in de keuken. Kok zijn in een eigen restaurantje is stiekem een stille droom”, vertelt Isabelle Mintkewicz. “Koken met struisvogeleieren begon als een folietje. Qua smaak is het ongeveer als een kippenei, maar de hoeveelheid is uiteraard veel groter. Met één ei kan je vlot twee grote quiches maken.” Een struisvogelei gewoon breken zit er niet in, er is zwaarder geschut voor nodig : “Met een boor maak ik een gaatje boven- en onderaan. Daarna kan je de inhoud in een bord uitblazen.”

RECEPT

voor twee vormen van elk 40 cm diameter

INGREDIENTEN

Beslag voor beide quiches

– 1 struisvogelei

– twee pakjes bladerdeeg

– peper en zout

– 300 ml volle room

– el bicarbonaat

– 400 gr kaas

– vier gekookte aardappels

Quiche met spinazie en kruidenkaas

– 80 gr Boursin met kruiden

– spinazie

Quiche met ham en prei

– 300 gr hamblokjes

– zachte preiblokjes

– potje opgeklopte Philadelphiakaas

WERKWIJZE

Leg het bladerdeeg op een bakpapier en schik in de vorm. Prik gaatjes met een vork.

Blaas het struisvogelei uit en kruid bij.

Maak het beslag met het ei, de room en de kaas. Voeg een eetlepel bicarbonaat toe om de quiche luchtig te maken. Giet in beide vormen en bestrooi met aardappels in stukjes.

Schik de andere ingrediënten in de taartvorm : Boursin in stukjes en spinazie in de ene vorm, hamblokjes, Philadelphia en preiblokjes in de andere vorm.

Overstrooi beide vormen met elk 100 gr kaas en zet 45 minuten in een voorverwarmde over op 180°C.

Isabelle Mintkewicz uit Leke maakt quiche met struisvogelei