Ida maakt in een handomdraai een lekkere chocoster

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de chocoster van Ida Deweerdt uit Vlamertinge.

Met amper drie ingrediënten tover je in geen tijd een lekker tussendoortje op tafel én hangt er een heerlijke geur in huis. “Het receptje zagen we op Facebook en we hebben het meteen zelf getest”, vertelt Ida (10), die net als haar mama heel graag bakt. Ze heeft het recept intussen vlot in de vingers.

“Zo’n ster is best groot. Meestal is er nog over en dan geven we met plezier een stuk aan de buren.”

Ida maakt in een handomdraai een lekkere chocoster

Scroll verder voor het filmpje waarin Ida toont hoe ze de ster maakt.

RECEPT

voor één chocoster

INGREDIENTEN

– twee ronde vellen bladerdeeg

– een pot chocopasta

– twee eitjes

WERKWIJZE

Rol de bladerdeeg open en smeer er rijkelijk chocopasta op. Leg het tweede vel er bovenop.

Zet een glas in het midden van de bladerdeegcirkel. Snij het deeg in zestien gelijke stroken: vertrek van het glas en snij naar buiten toe, zoals de stralen van de zon.

Draai elke strook twee keer om zodat ze opgekruld zijn.

Kneed de uiteinden telkens per twee stroken aan elkaar.

Klop het eigeel van twee eitjes los en bestrijk er de chocoster mee. Vooral de stroken mogen goed ingesmeerd worden.

Zet de chocoster in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 minuten.

https://www.youtube.com/watch?v=JihKxL0b_FY