Herdenkingsjaar start met inhuldiging monument en avondtaptoe Black Watch

Op het Marktplein van Geluveld treden zaterdagavond 3 mei onder meer The Red Hackle Pipe Band and Highland Dancers op. (GF)
Redactie KW

Zaterdag 3 mei gaat het herdenkingsjaar 2014 van start met de inhuldiging van het Black Watch Monument in Zonnebeke.

Een van de eerste belangrijke internationale herdenkingen van 100 jaar WO I vindt plaats op nagenoeg exact dezelfde plaats die op 10 en 11 november de geschiedenis inging als ‘Black Watch Corner’. Het is de plaats waar militairen van de Black Watch op 11 november 1914 een zware aanval van de Pruisische Garde, een Duitse elite-eenheid, tot staan brachten en zo de Ieperboog redden. Het betekende tevens het einde van de Eerste Slag om Ieper en het begin van de loopgravenoorlog die vier jaar zou duren.

Taptoe

Om dit belangrijk evenement extra in de verf te zetten, wordt de plechtigheid later op de dag gevolgd door een taptoe in Geluveld. Deelnemers zijn de Koninklijke Scoutsharmonie St. Leo, Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums, RBLS Passchendaele 1917 Pipes & Drums/ Flanders Memorial Pipeband, Ypres Surrey Pipes & Drums, Drumband Koninklijke Fanfare Vrede en Eendracht Kachtem en de met de Black Watch Association geaffilieerde Red Hackle Pipe Band and Highland Dancers.

(TOGH)

>> www.passchendaele.be

>> De taptoe begint om 20 uur en vindt plaats op het Marktplein van Geluveld, een deelgemeente van Zonnebeke. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier