Heerlijke scampilasagne van Katrien Bekaert uit Menen

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de scampilasagne van Katrien Bekaert uit Menen.

“Toen mijn man kooklessen volgde, maakte hij een hele reeks recepten klaar. Deze scampilasagne is een blijvertje geworden, ook onze kinderen zijn fan”, zegt Katrien Bekaert, die zelf huishoudkunde en natuurwetenschappen geeft. “Voor eindejaar is deze lasagne met scampi, tomaat en mozzarella een lekker idee: kies voor een minder diepe ovenschotel, duw de lasagne met een grote ring op het bord uit en serveer als voorgerechtje.”

Katrien neemt graag de tijd om uitgebreid te koken. In de keuken krijgt ze dan ook vaak hulp van dochter Diethe (5) en zoontje Ewoud (2,5).

Heerlijke scampilasagne van Katrien Bekaert uit Menen

RECEPT

voor 6 personen

INGREDIENTEN

– 500 gr lasagne

– 800 gr scampi

– 400 gr mozzarella

– 3 tomaten

– kervel

– 400 ml visfond

– 6 dl melk

– 2 dl lichte room

– 5 el boter

– 4 el bloem

– 1 el xeresazijn

– teentje knoflook

– halve koffielepel gemberpoeder

– peper en zout

WERKWIJZE

Ontdooi en pel de scampi.

Snij de tomaat en mozzarella in fijne schijfjes. Snipper de knoflook.

Bak de scampi en kruid met knoflook en gember. Blus met de xeresazijn.

Smelt in een kookpot de boter en roer er de bloem onder. Leng al roerend aan met visfond en melk. Breng de saus aan de kook en voeg de room en kervel toe.

Vul de ovenschotel met een lasagnevel, saus, scampi, lasagnevel, tomaat, mozzarella… tot de schotel vol is.

Zet 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.