Hanne Destoop serveert een Italiaanse pastaschotel

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de Italiaanse pastaschotel van Hanne Destoop uit Waregem.

“Mijn zus Bieke zag dit recept ooit op televisie, en intussen is het een vaste waarde geworden”, vertelt Hanne. “Conchiglioni is een schelpvormige pasta, je vindt die onder meer bij Colruyt.”

Hanne houdt vooral van desserts, maar ook hoofdgerechten ontdekt ze volop : “Het mag wel eens iets meer zijn dan alleen vlees, groentjes en aardappelen. Gerechten als deze zijn helemaal mijn dada. Je maakt het op voorhand klaar en terwijl het in de oven zit, kan je aperitieven !”

Hanne Destoop serveert een Italiaanse pastaschotel

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– zes paprika’s

– 600 gram gehakt

– pasta conchiglioni

– 750 ml gezeefde tomaten (passata)

– 400 ml room

– 190 gram rode pesto

– peper en zout

– paprikakruiden

– geraspte mozzarella

– geraspte kaas

– basilicum

– oregano

WERKWIJZE

Snij de paprika’s in kleine stukjes en stoof aan. Voeg het gehakt toe, bak lichtjes en kruid.

Kook de pastaschelpen de helft van de tijd die staat aangegeven op de verpakking. Laat even afkoelen en vul op met het gehaktmengsel. Gebruik zoveel schelpen als er in je ovenschotel passen.

Doe de gezeefde tomaten, room en pesto in een kom en meng goed samen.

Giet een bodempje saus in je ovenschotel, schik er de gevulde pastaschelpen in en overgiet met de saus tot de schelpen onder staan. Heb je nog gehakt over, strooi dat rond de schelpen.

Bestrooi het geheel met gemalen kaas. Dek af met aluminiumfolie en zet de ovenschotel voor 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Haal daarna de folie weg en laat nog 20 minuten garen.