Gudrun Hauspie uit Bulskamp serveert quiche lorraine

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de quiche lorraine van Gudrun Hauspie uit Bulskamp

Nieuwe receptjes scheurt Gudrun meestal uit een tijdschrift of plukt ze van het internet. “Maar eigenlijk blijft ‘Ons kookboek’ van de KVLV voor mij nog altijd de basis”, vindt ze.

“Ingewikkelde maaltijden maak ik liever niet klaar, geef mij maar de klassiekers. Het kookboek is daarbij een goeie leidraad. Het recept van deze quiche komt er ook uit, maar ik maakte er een eigen versie van. Quiche is ideaal als je graag iets hartigs wil eten dat snel klaar is.”

Gudrun Hauspie uit Bulskamp serveert quiche lorraine

RECEPT

voor bakvorm met een diameter van 27 cm

INGREDIENTEN

– kruimeldeeg

– 200 gram gerookte spekblokjes

– 2 dl room

– peper

– 100 gram gemalen kaas

– 4 eieren

– 200 gram uitgelekte kleine Parijse champignons uit blik

– goed afsmakende gemalen kaas

WERKWIJZE

– Rol het deeg uit en leg het op een bakpapiertje in de taartvorm. Doorprik het lichtjes met een vork.

– Klop een ei los en strijk er de deegrand mee in.

– Snij de champignons in stukken of schijfjes. Bak de spekblokjes even aan. Voeg op het einde van de baktijd de gesneden champignons toe. Schik de champignons en het spek op de taartbodem.

– Klop de room met de eieren en kruid met peper. Giet het mengsel over de champignons en het spek. Bestrooi met gemalen kaas naar keuze.

– Bak de taart in een voorverwarmde oven van 190-200°C gedurende 30 minuten.

– Haal de quiche uit de vorm en dien eventueel op met een slaatje.