Griet en Alex uit Brugge maakten van Qatar hun nieuwe thuis

Redactie KW

Griet Pinsart en Alex Herreboudt uit Brugge leiden ons rond in hun nieuwe thuis: Doha, de hoofdstad van Qatar.

Qatar is een verrassend en veelzijdig land in volle ontwikkeling. Bruggelingen Griet Pinsart en Alex Herreboudt leerden elkaar zeven jaar geleden kennen: “Een jongen met veel gevoel voor humor, maar vooral met veel ambitie”, vertelt Griet. “Hij vertelde me geregeld dat hij ooit in het buitenland wilde werken en wonen. In juli 2011 bleek het nog waar ook: we zouden verhuizen naar Qatar! Hij werd een job aangeboden bij de Duitse firma Alfred Talke Logistics. In augustus waren alle procedures afgerond. Op 11 september verloofden we ons, op 8 oktober trouwden we.”

Er volgde een huwelijksreis door Vietnam en op 24 november verkasten Griet en Alex naar het warme Doha, de hoofdstad van het rijkste land ter wereld, Qatar. Het land telt twee miljoen inwoners waarvan slechts 300.000 lokale inwoners. Er wonen veel Europese en Oosterse expats. De oorspronkelijke inwoners van Qatar waren nomaden en parelvissers. Sinds de ontdekking van grote gasvoorraden en deals met grote olie- en gasbedrijven is Qatar in volle ontwikkeling. In dat licht werd Doha gesticht, een volledig nieuwe stad.

Doha biedt mogelijkheden voor elke toerist. “Het is een ideale plek voor zonnekloppers. Het hele jaar door schijnt de zon er. Van juni tot september is het er wel erg warm, januari en februari kunnen dan weer wat koel zijn. Je kijkt echt je ogen uit in Qatar”, zegt Griet.

(NBB)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier