Gino Serpieters maakt stoofvlees met spekjes en wortels klaar

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de stoofvlees met spek en wortels van Gino Serpieters uit Veurne.

“De gewone Vlaamse kost, die maak ik het liefst klaar. Niets kan op tegen grootmoeders keuken”, opent Gino. “Met lekkere, verse basisproducten zorg je ook voor een rijke smaak, dat vind ik belangrijk. Vergeet zeker niet te kruiden.”

“Koken vergt heel wat tijd, maar dat deert mij niet. Ik doe het met plezier én op mijn eigen manier. De varkenswangetjes maak ik bijvoorbeeld niet op de traditionele wijze klaar, maar combineer ik met worteltjes en spek.”

Gino Serpieters maakt stoofvlees met spekjes en wortels klaar

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 1,3 kg varkenswangetjes

– boter

– 1 grote ui

– 4 wortels

– 200 gram spekreepjes

– Knorr bouillonketeltje rund (250 ml)

– mosterd

– laurier

– tijm

– basilicum

– peper en zout

– flesje Kasteelbier

WERKWIJZE

Snij de vier wortels in fijne blokjes of halve cirkeltjes.

Snipper de ui fijn en laat aanstoven. Voeg de spekreepjes en de wortel toe. Laat ook het vlees garen in de pot.

Kruid alles met basilicum, peper en zout, laurier en tijm.

Voeg een half flesje donker bier (Kasteelbier) toe, samen met een lepel mosterd. Laat goed sudderen.

Dik de saus in met een rundsbouillonketeltje van Knorr.

Laat alles rustig aanstoven. Kan je het stoofvlees een nacht laten trekken, dan krijg je extra smaak.

Serveer met verse frietjes en groentjes naar keuze.