Gevulde aubergines van Kenny Vantomme

"Vooral de Marokkaanse kruiden zijn mijn ding," licht Kenny toe. © JE
Jozefien Eggermont

Kenny Vantomme uit Torhout houdt van experimenteren en toont graag aan onze Jozefien hoe hij gevulde aubergines uit zijn kookpotten tovert.

“De Marokkaanse keuken is mijn favoriet, vooral de kruiden zijn mijn ding. Mijn ouders brachten onlangs een verse lading mee uit Marokko”, vertelt Kenny, die meestal achter de kookpotten staat.

“Ik hou van experimenteren in de keuken. Dat doe ik al sinds ik op kot zat. Het originele recept met de aubergines heb ik dan ook naar mijn hand gezet.”

Ovenschotels maakt Kenny vaak klaar : “Ideaal om een aperitiefje te drinken terwijl het in de oven zit”, knipoogt hij.

“Het originele recept met de aubergines heb ik dan ook naar mijn hand gezet”. geeft Kenny toe.© JE

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

* 4 aubergines

* 2 courgettes

* 2 groene paprika’s

* 1 witte boterham

* 2 sjalotten

* teentje knoflook

* zout

* 5 el olijfolie

* 300 gr lamsgehakt

* 2 el gehakte peterselie

* 2 el gehakt koriandergroen

* Paprikapoeder

* Komijn

* 1 ei

* Peper

* zout

WERKWIJZE

Was de aubergines en snij het topje weg. Snij ze middendoor, lepel het vruchtvlees uit en hak het grof. Pel daarna de sjalotten en het knoflook en hak het fijn.

Blancheer de groenten drie minuten in kokend water met zout. Laat ze schrikken in ijskoud water en snij ze daarna in kleine stukjes. Verhit enkele lepels olijfolie in de pan en bak het gehakt. Voeg de sjalotjes en het knoflook toe. Roer het auberginevlees, de courgettes en de paprika’s eronder en laat meebakken.

Leg het mengsel in een grote kom en voeg de uitgeknepen geweekte boterham toe, samen met alle kruiden en het ei. Kneed alles goed en breng op smaak met peper en zout.

Vet een vuurvaste schotel in en schik de aubergines die je vult met het mengsel.

Bak de groenten gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 160 à 180°C. Serveer met couscous.