Frauke Vandemeulebroucke in Chili: "Ik hield van het zuiden, maar belandde in Azië"

02/08/16 om 06:00 - Bijgewerkt om 06:00

Frauke Vandemeulebroucke groeide op in Desselgem, belandde via Spanje plots voor enkele jaren in Azië, om nadien alsnog de liefde die ze op straat in Madrid had gevonden bij een Italiaan, te gaan opzoeken. En momenteel verhuizen ze. Naar Chili!

Een hele boterham, jouw reisverhaal. Laten we beginnen bij de eerste hap: je vertrek naar Spanje.

"Ik was een jaar of 16 toen ik als een blok viel voor Spanje en de 'Spaanse furie'. Na een paar zomerkampen in het zuiden van Spanje besloot ik voor mijn studies psychologie naar de universiteit van Madrid te trekken. Na mijn licentiaatsstudie en een extra master in zakelijke psychologie ging ik aan de slag bij Deloitte in Madrid. In die jaren vond ik het maar al te leuk dat aan mijn Spaanse accent weinig buitenlands te horen was. Ik hing het niet aan de grote klok dat ik eigenlijk Belgische was. Ik sprak mijn naam al op zo'n zangerige manier uit dat het bijna Spaans klonk: 'fraaa-oe-kee...' Het had in niets meer te maken met een West-Vlaams 'vrouwke' (lacht)."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!