Francine Rommel uit Waregem maakt tajine met kip

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Breng de wereld op je bord met de Tajine van Francine Rommel.

Francine Rommel uit Waregem maakt tajine met kip

“Ik kook graag op het gevoel”, opent Francine. “Een recept blindelings volgen, is niets voor mij. Ik improviseer liever met een recept in het achterhoofd. Met kruiden kan je bovendien alle kanten uit én krijg je de wereld op je bord.” Stoofpotjes en tajines zijn favorieten bij Francine en haar man Regi.

Deze gezonde ‘tajine Francine’ staat er regelmatig op het menu. “Je eet groenten op een andere manier”, weet Francine. “En als je werkt met kwalitatieve producten, heb je een goede basis. Voor mijn tajine wil ik dan ook een malse scharrelkip, geen beestje uit een legbatterij. Het resultaat is zoveel smaakvoller.”

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 1 grote scharrelkip in stukken

– 1 grote ajuin in lange repen

– 2 teentjes look (geperst)

– 3 wortelen,

– 2 courgettes

– 1 raapje

– 2 rode paprika’s

– 3 verse tomaten

– groene olijven

– een handvol bonen

– platte peterselie (of eventueel koriander)

verse kruiden

– geraspte gember

– 1 koffielepel komijn

– 1 koffielepel

– 1 koffielepel kurkuma,

– pikante paprika

– peper en grof zout

WERKWIJZE

Warm de tajine op met olijfolie. Kruid de stukken kip en laat bruinen in de tajine.

Snij de groenten in grove stukken en voeg bij de gebruinde kip.

Dek de tajine af en zet op een zacht vuurtje. Laat alles ongeveer een anderhalf uur stoven tot de kip gaar is.

Proef of de tajine genoeg gekruid is. Voeg verse platte peterselie of koriander toe.

Serveer de tajine met brood, rijst, pasta, couscous of aardappels