Yevgueni met drie én met strijkers: een geslaagd (kerkelijk) huwelijk

05/08/16 om 20:06 - Bijgewerkt op 07/08/16 om 14:14

Als voorsmaakje op het optreden van zondag in de Kayam stond Yevgueni vrijdag in de vooravond al eens in de kerk van Dranouter geprogrammeerd. In trio én met strijkers. Het publiek luisterde aandachtig naar zowel obscure als bekende nummers.

Yevgueni met drie én met strijkers: een geslaagd (kerkelijk) huwelijk

In Dranouter zitten ze met een probleem. De kerk is veel te klein. Toch zeker als Yevgueni langskomt in trio én met strijkers. Terecht ook, want in zo'n setting zal je Klaas Delrue en co niet vaak aan het werk horen.

Voorgerechtje

De reden ligt in het feit dat het al zeven jaar geleden is dat de groep er stond. Vreemd jubileum, dat zeker, maar ons hoor je alvast niet klagen. Een extra voorgerechtje op dit sowieso al culinair festival gaat er steeds in.

"We hebben een aantal van onze lievelingsnummers, een aantal obscuurdere nummers die zich lenen voor deze gelegenheid en een aantal bekende Yevgueni-nummers voor jullie", wist frontman Klaas Delrue al rap te vertellen, waarna hij al snel 'Robby II' inzette, gevolgd door 'Mensen zijn maar mensen'.

Delen

"Voor het zingen de kerk uitgaan? Dan toch niet vandaag!"

Yevgueni met drie én met strijkers: een geslaagd (kerkelijk) huwelijk

Je kon een muis horen wandelen en een gsm horen afgaan, helaas, toen de groep 'Veel te mooie dag' bracht, een nummer dat zelfs in festivalkader steevast voor heel wat emotie zorgt. Toen even later ook nog 'Hofstraat' de revue passeerde was het hek helemaal van de dam. Een nostalgisch liedje over de rit als kleine jongen van Rekkem richting Brecht, waar de grootouders woonden...

Afsluiten deden ze met onder andere 'Was er maar iemand' en de überklassieker 'Als ze lacht'. Voor het (collectief) zingen de kerk uitgaan? Dat zal dan toch vandaag het geval niet geweest zijn.

Zondag speelt Yevgueni in full force in de Kayam.

(TD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!