Yevgueni als eerste West-Vlaamse groep, met strijkers

05/08/16 om 15:52 - Bijgewerkt om 16:55

Op zondag 7 augustus zal het zeven jaar geleden zijn dat Yevgueni in volledige bezetting op Dranouter stond. Redenen genoeg voor een extraatje. Daarom treden ze vandaag, vrijdag 5 augustus als eens op in de kerk, met strijkers.

Yevgueni als eerste West-Vlaamse groep, met strijkers

Yevgueni normaal in vol ornaat, maar vrijdag vooral heel intiem in de kerk. © (Foto Koen Bauters)

Yevgueni stond met volle bezetting al drie keer op het Dranouter Festival, meer bepaald in 2005, in 2007 en de laatste keer al in 2009. Dat betekent dat het zeven jaar geleden is dat ze nog eens op de affiche stonden. Sindsdien passeerden ze wel nog eens met soloprojecten, maar Yevgueni, dat was al een tijdje geleden.

Daarom dat ze dit jaar een extraatje doen. Zondag zien we ze op de Mainstage voor ongetwijfeld een onvergetelijk concert, maar misschien nog magischer wordt het concert dat ze vrijdagavond geven in de kerk, omstreeks 18.30 uur. Daarmee zijn ze ook de eerste West-Vlaamse groep die vandaag zal optreden. Later vandaag is het nog de beurt aan Berlaen en Arno als top of the bill.

Het belooft bijzonder te worden: akoestisch met strijkers, intiem, uniek en zittend. Geert, Maarten en Klaas in een nooit geziene bezetting met Jeroen Baert en Seraphine Stragier van Sun Sun Sun Orchestra. Wij kijken er alvast naar uit!

(TD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!