Politie deelt verdwaalstickers uit

06/08/16 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:28

De politie uw vriend, althans op Festival Dranouter. De politiezone deelt aan de stand vlakbij de ingang onder andere verdwaalstickers uit voor kinderen.

Politie deelt verdwaalstickers uit

Zoals het een familiefestival betaamt lopen er veel kinderen rond op Festival Dranouter. Voor de jongsten onder ons is er dan ook heel wat te doen. Zo kunnen ze genieten van de uitgebreide kinderanimatie in de Palace, of wat bekers inzamelen om mooi gadgets te winnen.

Maar tussen al het volk kan het gebeuren dat ouders hun nageslacht al eens uit het oog verliezen, maar daar heeft de politie Arro Ieper een oplossing voor gevonden. "Voor de kinderen hebben we verdwaalstickers", zeg preventiecoördinator Rebecca Depuydt van de politiezone Arro Ieper. "Dat zijn redelijk grote stickers met het gsm-nummer van de ouders die meestal op de rug van de kinderen geplakt worden. Als kinderen hun ouders kwijt zijn, dan kunnen ze naar de onze stand vlakbij de ingang komen en bellen we de ouders. Het idee om met stickers te werken, hebben we zelf uitgevonden bij Arro Ieper. Voorlopig is het dus een uniek systeem. Maar het werkt wel heel goed en het is praktischer als werken met bandjes, zoals we vroeger deden. Dan ging dat gepaard met hogere kosten en kon men de bandjes slechts één keer gebruiken. We stellen trouwens vast dat veel kinderen het cool vinden om met zo'n sticker rond te lopen. Tot op een bepaalde leeftijd natuurlijk. (lacht, red.)"

Er is nog vanalles te beleven bij de stand van de politie. "Je kan ook een parcours volgen met dronkemansbrillen zodat je kan zien wat alcohol doet met het coördinatievermogen. Er zijn ook woordpuzzels en je kan hier gadgets winnen, onder andere T-shirts, frisbees en poncho's, al zijn die momenteel niet erg in trek." (TOGH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!