Plezier op de camping: kubben met Cara

04/08/17 om 15:22 - Bijgewerkt om 16:35

Dranouter Festival dat betekent ook en voor sommigen vooral: campingplezier. We liepen vrijdagmiddag eens langs om te zien hoe het daar gesteld is en vonden in een mum van tijd drie sympathieke campingbendes.

Plezier op de camping: kubben met Cara

De uitgebreidste groep waren de vrienden van Grondwerken Vanroose uit Reninge. Deze Dranouterfans komen al voor het vierde jaar genieten van de campinggeneugten. "Uiteraard komen we vooral voor de ambiance en de optredens in de biertent. Je vindt ons altijd vooraan! Toch hopen we zeker ook het optreden van Bazart (zaterdag - 24.00 uur - mainstage) te kunnen meepikken. We hebben heel wat mondvoorraad mee: ravioli en frikandellen zijn onze toppers. Het voornaamste zijn toch onze 500 blikjes bier. We hebben Cara en Jupiler. De keuze hangt zeker niet af van de portemonnee van de drinker. Om mee te mogen met onze bende is het een ongeschreven wet dat je wel steeds met hetzelfde moksje moet in je tent liggen (knipoogt de woordvoerder). Het tofste optreden dat we in de vorige drie jaar meegemaakt hebben was Bart Peeters. We hebben de mooiste herinneringen aan 'Lepeltjesgewijs', maar meer gaan we daar niet over vertellen."

Strijkende dames

Plezier op de camping: kubben met Cara

Onze volgende halte is nauwelijks vijftig meter verder. Daar vinden we een hippe meidenbende. Deze prille twintigers komen uit Merken en kennen elkaar voornamelijk via het plaatselijke damesvoetbal. Laure, Laylie, Bieke, Inge, Fientje, Coping, Griete, Asi, Ily en Oscar de papegaai zullen we zeker zien bij Het Zesde Metaal (vrijdag - 21.15 uur - mainstage). "Al spreekt Sara Ferri (zaterdag - 21.00 uur - kerk) ons ook aan en dit omwille van haar strijktrio. We zijn tenslotte dames! Ons favoriete festivaldrankje op de camping is een BACO (Bacardi-Cola), maar wij noemen het een BOCA. De rum zit in flessen van het licht bruisend BRU-water." Spontaan krijgen de fotograaf en ikzelf een BOCA aangeboden om proefondervindelijk ons oordeel te kunnen vellen. Het smaakt inderdaad naar nog. Vooral dat limoenpartje maakte veel goed. Ze hebben ook nog ander vloeibaar goud mee. "We hebben ons ook geladen aan 70 bakken bier die we allemaal met een karretje in stukjes naar hier voeren."

Plezier op de camping: kubben met Cara

Bij het verlaten van de campingweide stuiten we nog op een sympathieke trio dat naar ons zwaait. Het zijn medewerkers van het artiestenrestaurant Margot (Ieper) en Femke (Zonnebeke), die met neef Robbe aan het aperitieven zijn. "We zijn net aangekomen en hebben, in tegenstelling tot wat we dachten, toch nog een goeie plaats gevonden voor ons tentje. Neef Simon (niet op foto) is juist een paar colaatjes gaan halen. Zo hebben wij het graag: behulpzame jongens. We overleven zulke dagen vooral op zwanworstjes en ovenbaked chips met olijfolie-smaak. Omdat variatie van voeding doet eten stoppen we af en toe ook een zure matte achter de kiezen. Op ons 'to see'-lijstje staat zeker Doe Maar (vrijdag - 23.15 uur - mainstage) en Gregory Porter (zondag - 20.30 uur - mainstage). Deze laatste zou je niet onmiddellijk bij ons verwachten, maar we staan open voor veel muziekgenres. Misschien blijven we daarna nog hangen voor De Dolfijntjes, want naar het schijnt is dat echt topambiance van Vlaamse bodem. We hopen het uit te zingen met ons minimum-budget en daar helpen de medewerkersbonnetjes zeker bij."

Plezier op de camping: kubben met Cara

Comfort Zone

Iedereen was tot nu toe enthousiast over de campingaccommodatie. Zelfs de kleine regenvlaag vrijdagmiddag kon de pret niet drukken. Tot nu toe zijn er bijna 5000 geregistreerde campinggasten. De Comfort Zone heeft 30 verhuurde tuinhuisjes, waarvan zes voor vier personen en de rest tweepersoons. Er is geïnvesteerd in nieuwe douchecabines en sanitair. Die zijn verplaatst naar de overkant van de weg (bij de ADL-camping). Terug van weggeweest is het winkeltje op de camping. De grote warenhuizen vinden het niet de moeite om te staan op Dranouter Festival. Gelukkig is er ECM Events die speciaal voor Dranouter Festival een heuse Truck Shop in elkaar stak. Je kunt er worstjes of kolen kopen en er liggen zelfs tentjes in de rekken. Bij het pakken van de rugzakken vergeet een festivalganger immers graag nog iets en dan is de Truck Shop op de camping the place to be.

Het campingleven komt stilaan ten volle op gang. Sam, Tristan, Lucas, Justin, Stijn, Robby en Jan spelen een partijtje Cara Kubb. De houten spelelementen worden vervangen door blikjes Cara pils. De jeugd is vindingrijkheid in de rubriek 'spel & plezier'.

Het campingleven komt stilaan ten volle op gang. Sam, Tristan, Lucas, Justin, Stijn, Robby en Jan spelen een partijtje Cara Kubb. De houten spelelementen worden vervangen door blikjes Cara pils. De jeugd is vindingrijkheid in de rubriek 'spel & plezier'.

(Stefaan Dehaerne)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!