“Op Vestrock speelden we tegelijk met Limp Bizkit, niet ideaal”

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

I will, I swear is het project rond de engelenstem van Fien Deman uit Waregem en muzikale duizendpoot Jonathan Van Landeghem uit Gent. Als winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel hun ster aan het Belgische popfirmament, met een plaats in de Dranouterse Clubtent als gevolg. Hun optreden begint om 17.30 uur.

Het was al een drukke zomer voor I will, I swear. Zaterdag speelden ze nog op het Absolutely Free Festival in Genk en over twee weken mogen ze als winnaars van De Nieuwe Lichting op Pukkelpop spelen, ook al in het verre Limburg.

Maar jullie zijn toch selectief geweest in de festivals waarop jullie spelen?

Fien: “We proberen het voor onszelf niet te druk te maken, aangezien we allemaal studeren of werken. We verkiezen dan ook de festivals waarop onze rustige muziek goed tot zijn recht komt en waarop er niet te veel geluid uit de omgeving komt. Zo stonden we op Vestrock tegelijkertijd met Limp Bizkit. Je kan je voorstellen dat dat voor de mensen die naar ons kwamen luisteren niet zo fijn was. En als de mensen het door die omstandigheden niet goed vinden, dan heeft niet veel zin om daar te spelen.”

Wat mogen de mensen verwachten van jullie optreden?

Fien: “We treden ondertussen op met een full band. In totaal zijn we met acht, inclusief drie of vier strijkers.”

Is dit jullie eerste keer op Festival Dranouter?

Fien: “Ik ben hier ooit eens geweest als bezoeker, aangezien ik van West-Vlaanderen afkomstig ben. Het is een heel gezellig festival, met een aangenamere camping dan andere festivalcampings. Je wordt tenminste niet om de drie minuten wakker gemaakt door mensen die van alles moeten roepen.” (lacht, red.)

Fien: “We waren verbaasd dat we hier mochten spelen, en dan nog in de Club, maar we waren ook wel superblij. Dranouter was een van de eerste festivalbookings die binnenkwam en het gaf meteen een boost.”

Jonathan: “Zelf ben ik eigenlijk niet zo’n grote festivalganger. Ik heb liever niet te veel volk tijdens een optreden, vandaar dat ik eerder clubshows verkies. Mijn laatste festival als bezoeker was wellicht Dunkfestival in Zottegem, drie of vier jaar geleden. Daarvoor was het Pukkelpop 2005.”

Jullie brachten eerder dit jaar al een ep met vijf nummers uit. Zijn er plannen voor een fullalbum?

Fien: “Jawel, dat zou voor 2016 zijn, we zijn nog volop aan het schrijven.”

Momenteel staat de single Summer Nights in De Afrekening. De titel klinkt alvast toepasselijk voor de tijd van het jaar. Waarover gaan de teksten?

Fien: “Goh, de rode draad in de cd zijn de verschillende dingen die je ontdekt als je opgroeit of in je leven. Dat is een beetje de context waarrond alle nummers zijn geschreven. Ik leg liever niet uit waarover een nummer specifiek gaat, omdat het net leuk is dat mensen hun eigen betekenis kunnen geven aan de teksten.”

Wat willen jullie nog zien vandaag?

Fien: “Ik zou supergraag Spinvis zien, maar hij speelt pal tijdens onze show. Misschien als we alles supersnel spelen en dan lopen naar de kerk kunnen we misschien nog een nummer meepikken…” (lacht, red.)

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier