Ontdek de nieuwe festivalweide

07/08/15 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:39

De meest opvallende verandering is zonder twijfel de nieuwe festivalweide. Volgens directeur Bavo Vanden Broeck zijn er enkel voordelen aan verbonden, zowel voor de organisatie als voor de bezoekers.

Ontdek de nieuwe festivalweide

Voor de doorgewinterde Dranouterganger wordt het wellicht even wennen. Nadat het festival meer dan 20 jaar plaatsvond op een afgelegen weide in de Koudekotstraat, verhuist het dit jaar naar de Dikkebusstraat, dichter bij het dorp. Daarmee keert het terug naar de roots want het eerste folkfestival vond 41 jaar geleden plaats op de speelplaats van de jongensschool. Dat schooltje is ondertussen ontmoetingscentrum De Klakeye, waar dit jaar het Folk-Off podium in samenwerking met MuziekMozaïek ondergebracht wordt.

Afstand gehalveerd

"Voor ons biedt de nieuwe locatie van de festivalweide enkel voordelen", zegt directeur Bavo Vanden Broeck van Festival Dranouter. "Alles ligt veel dichter bij elkaar en het muziekcentrum, waar onze kantoren en opslagplaats zich bevinden, fungeert als coördinatiecentrum. Ook voor de bezoekers zijn er veel voordelen. De afstand van de parkings en de campings tot het festivalterrein is meteen gehalveerd."

"Het festivalterrein wordt verdeeld in twee zones", vervolgt Bavo. "Enerzijds heb je het groot terrein aan de overkant van de straat. Daar zijn de oude getrouwen weer present: de Palace, de Kayam en de Clubstage bieden er een diverse en uitgebreide line-up van artiesten en dj's aan. Drie concertlocaties bevinden zich buiten het grote festivalterrein en bieden een bijzonder luistercomfort: de kerk, zaal De Klakeye en de Nekkastage met de beste Nederlandstalige artiesten."

(TOGH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!