Nieuwe act Kartje Kilo op Festival Dranouter

Redactie KW

Op de weide kun je het olijke duo Danny en Rosette aantreffen. Ze kregen toestemming om één jaar een lochting te houden op de festivalweide en willen niet wijken voor het festival. Een nieuwe straattheateract van Johan Feys en Wouter Sinnaeve van Kartje Kilo.

Ronny en Rosette hebben hun groententuintje vlakbij de toiletten bij de Kayam, de grote concertteent. Ze begonnen in september met de aanplanting. “Er werd ons beloofd dat we een lochting mochten hebben voor een jaar en voor zover ik weet is het nog geen september”, vertelt Danny. “Twee weken kregen we plots te horen dat we mogen terten omdat voor het festival. Maar een jaar is een jaar, we vertrekken niet. Daarom hebben ze maar een kooi rond ons gezet en nu staan we hier dus. Onze selder staat ondertussen wel wat slap, zeker door het lawaai van de Kayam. En beesten dat er zitten, vandaar dat we veel spuiten met vernint.”

Ondertussen hebben Danny en Rosette al mogen kennis maken met de festivalgangers. “Veel schone jonge mensen”, zegt Danny. “Vandaar dat we er een deugd van maken. We brengen morgen onze kippen mee en dan kunnen ze komen voor een eitje. Dan kunnen we er tenminste nog een frank aan verdienen.”

Ronny en Rosette zijn de alter ego’s van Johan Feys en Wouter Sinnaeve uit Ieper. Ze treden her en der op als het straattheaterduo Kartje Kilo. Vorig jaar waren ze ook al te gast op Festival Dranouter, maar dan als Brandon en Bradley met hun gepimpte grasmachines van The Grass and the Furious. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier