Niek uit Torhout verkleedt zich als hond voor een bak bier

05/08/17 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:34

Dranouter is ook het festival van de kleine verhalen. Ter hoogte van café De Zon troffen we een wel heel vreemde hond aan. Toen we dichter keken herkenden we een jongeman die een waarheidsgetrouw hondenkostuum aangetrokken had en voortgetrokken aan een leiband op handen en voeten - of poten zeg maar - naar De Zon kroop. We werden overvallen door de vraag: waarom?

Niek uit Torhout verkleedt zich als hond voor een bak bier

De jongeman in kwestie is de genaamde Niek Deman uit Torhout. Aangezien Niek zelf zich volledig inleefde in zijn rol als hond, moest zijn maat Siegfried Loose als woordvoerder optreden. "We zijn met een hele bende van de VZW D-NOIZZ uit Torhout. Wij verzorgen en verhuren op vrijwillige basis klank en licht op evenementen", vertelt Siegfried, die voorzitter is van de betreffende vzw. "We zijn ieder jaar met een grote bende van onze vzw present op Festival Dranouter en in de loop der jaren is een traditie ontstaan waarbij Niek een opdracht moet uitvoeren op het festival, met als inzet een bak bier."

String en beha

"Vorig jaar huppelde hij bijvoorbeeld nog rond in een string en een beha", vervolgt Siegfried. "Dit jaar was zijn opdracht om verkleed als hond op handen en knieën van de camping naar café De Zon, in het hartje van het dorp, te kruipen en daar een pintje te drinken uit zijn hondenbak. Tot onze verbazing was hij ervoor te vinden. Zelf zou ik het in geen honderd jaar willen doen, en al zeker niet slechts voor een bak bier, maar Niek blijkbaar wel. Hierbij willen we ook nog meegeven dat Niek vrijgezel is, dus dames die zitten te wachten op een toffe man die van uitdagingen houdt, zoek niet verder." (TOGH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!