Mexican wave voor Yevgueni in de Kayam

07/08/16 om 18:17 - Bijgewerkt om 18:17

Vrijdag deden ze het intiem in de kerk, zondag mochten ze de Kayam doen zingen. Of hoe Yevgueni voor een dubbelslag zorgde tijdens de 42ste editie van Dranouter.

Mexican wave voor Yevgueni in de Kayam

Wie vrijdag al aanwezig was op het festival kon Yevgueni in een unieke bezetting aan het werk zien. Met drie én nog eens begeleid door twee strijkers, in een kerk. Uniek en best wel bijzonder, want op die manier hadden we de groep nog niet aan het werk gezien. En dat zal ook niet snel opnieuw gebeuren, zo vertelden ze ons voor aanvang van het optreden op zondag. "Het smaakt naar meer, maar zeker niet voor direct", aldus Klaas Delrue.

Maar als we het met de gewone setting moeten doen, dan hoor je ons niet klagen. Voor het optreden van Yevgueni zondagnamiddag was het aangenaam druk in de Kayam. De groep heeft na meerdere passages dan ook al een serieuze band opgebouwd met het festival en het publiek. Meezingen is bij menig liedje geen probleem meer. Een eerste keer al bij 'Niet Met Mij', het tweede nummer in de set. 'Kom Met Me Mee' was bedoeld om het volk echt mee te krijgen. "Maar dat bleek al niet meer nodig", aldus Klaas.

Aan de Arbeid

Mexican wave voor Yevgueni in de Kayam

'Aan de Arbeid', het eerste nummer van de groep dat ooit meegezongen werd op toen nog Folk Dranouter stond halverwege de set op het programma en luidde het begin van een halfuur zingen met 'Welkenraedt', 'Robbie II' en uiteraard 'Als Ze Lacht' en 'Sara' als absolute afsluiter. Een mexican wave op het einde was meer dan op zijn plaats.

Het was voor de groep het voorlaatste optreden voor een reces van zeker een jaar, ondertussen werken ze aan een nieuw album. Met een succesvolle passage op Dranouter zal dat ongetwijfeld met een goed gevoel zijn. Yevgueni is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardige band met een resem radiohits, niet meer weg te denken binnen het Nederlandstalig firmament.

(TD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!