Jinte Deprez: “Er is geen druk, maar bewijzen gaan we ons!”

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Geen Balthazar dit jaar op Dranouter, maar wel enkele van de soloprojecten. Op vrijdag staat Jinte Deprez ofte J. Bernardt op de mainstage. Zijn debuutplaat ‘Running Days’ kende heel wat bijval en zelf is hij ook meer dan tevreden: “Ik wou gewoon mijn plaat maken, maar het is natuurlijk plezant dat de mensen mijn werk goed vinden”, vertelt Jinte.

Jinte Deprez heeft een verleden met Dranouter, zowel voor als op het podium. Vorig jaar was hij headliner met Balthazar, dit jaar staat hij in de vooravond solo geprogrammeerd als J. Bernardt. Na Dranouter volgt voor het eerst sinds lang vakantie, maar eerst dus een optreden op Dranouter. Alleen ditmaal. “Als headliner zijn de verwachtingen hoog, nu is dat een stuk minder. We staan in een vooravond op een mooie spot. Ik heb nog maar een album uit, waardoor er heel wat mensen mij als J. Bernardt nog niet aan het werk gezien hebben en dus kunnen we nog wat meer op de verrassing spelen, wat met Balthazar minder lukte”, vertelt Jinte vlak voor het optreden. “Het is ook helemaal anders. Met Balthazar hebben we al een serieus repertoire om uit te kiezen, nu niet, dat speelt ook een rol. De druk is veel minder, maar dat wil niet zeggen dat we ons niet gaan bewijzen!”

Het is een drukke zomer geweest al voor Jinte en ook de komende maanden beloven erg druk te worden. “En dan moet er nog veel aangekondigd worden”, lacht hij. “Het heeft me eerlijk gezegd wel wat verrast. Ik wou gewoon mijn eigen plaat maken en ben echt van nul begonnen. Maarten (Devoldere, collega-frontman bij Balthazar, red.) was al vijf jaar bezig met Warhaus en Simon (Casier, ook Balthazar, red.) is al heel zijn leven bezig met eigen werk, maar voor mij was het iets nieuws. Ik wist niet waar ik zou eindigen, ik wou gewoon eens een andere manier van zingen, op andere grooves, met andere instrumenten werken en geleidelijk aan krijg je een lijn…”

“Ik treed binnenkort voor het eerst op in Roemenië, wat met Balthazar nog niet lukte”

“We spelen in bijna heel Europa, dat toont dat onze basis met Balthazar toch breder is dan gedacht. Het is altijd leuk als de mensen graag naar je muziek luisteren. Zelfs het oosten van Europa doen we aan. Binnenkort treed ik voor het eerst op in Roemenië, een land waar we met Balthazar zelfs nog nooit speelden. Mijn single ‘Wicked Streets’ stond daar blijkbaar een tijdje in de hitlijsten en zodus mag ik er over enkele maanden drie keer optreden. Het is wel zo dat we in veel clubs spelen waar we ooit met Balthazar stonden, maar nu dus solo.”

Jinte Deprez:

Voor Jinte is het wel even aanpassen om niet met zijn collega’s van Balthazar op pad te zijn. “We zijn eerst en vooral al met veel minder op baan en de omstandigheden zijn ook iets minimaler door een beperkter budget, het is meer tsjolen“, klinkt het lachend. “Maar het is wel tof. Ik ben omringd door twee sterke muzikanten en kan mijn ding doen op het podium.”

Ook volgende zomer mogen we J. Bernardt op de festivals verwachten, maar dat wil niet zeggen dat ze met Balthazar op hun lauweren blijven rusten. “Momenteel ligt de focus volledig op J. Bernardt, maar vroeg of laat zullen we ook met Balthazar opnieuw aan de slag gaan en lang zal dat niet meer duren. Tegen na volgende zomer is de kans er dat we met nieuw materiaal komen, maar ook daar is er geen druk, die vrijheid hebben we en dat is positief. Sowieso zijn de verwachtingen hoog. We moeten ons heruitvinden en in die optiek is deze korte pauze met onze soloprojecten goed, zo kunnen we het even van op afstand bekijken om dan weer volop te gaan!”

J. Bernardt staat om 19.30 uur op de mainstage.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier