Stefaan Dehaerne
Stefaan Dehaerne
Medewerker Het Wekelijks Nieuws
Opinie

06/08/16 om 05:00 - Bijgewerkt op 05/08/16 om 12:54

Het Dranouterparcours van Stefaan: "Wie weet gooien we ook de beentjes los"

Drie dagen lang serveert muziekliefhebber Stefaan Dehaerne, medewerker van Het Wekelijks Nieuws, u zijn menu op festival Dranouter. Dit is zijn menu voor zaterdag.

Het Dranouterparcours van Stefaan: "Wie weet gooien we ook de beentjes los"

Ik ben nog niet veel om 12 uur aan een festivaldag begonnen, maar voor alles is er een eerste keer. Die eer valt zaterdag te beurt aan Estbel die in De Voute Ests engelengezang over ons strooien. Ideaal om wakker mee te worden! Wie meer voelt voor Griekse deuntjes gaat om 12 u. best naar de kerk, want daar zorgt Striftalia ervoor dat je heel goedkoop op een Grieks eiland belandt. Om 14 u. zitten we terug in de Voute voor Jeroen Kant. Voor mij onbekend Nederlands talent waar ik me wel even aan wil wagen. Volgende week leest u wel of deze eigenzinnige liedjesschrijver de moeite waard was.

We willen onze hemel verdienen en trekken weer naar de kerk voor bekend talent, maar het is net iets te lang geleden: Tiny Legs Tim (15 u.). De Graeve is ondertussen reeds aan zijn derde cd toe en daar maken we graag tijd voor. Rond 15.30 u. proberen we ook nog de laatste nummers mee te pikken van de Bulgarbeats van Oratnitza in de Clubstage. Of hoe Bulgaren ook met didgeridoos overweg kunnen! Veel tijd mogen we hier evenwel niet spenderen, want om 16 u. hebben we een rendez-vous met Brel, gebracht door Patrick Riguelle (die vorige week al op de Muzikale Dinsdagen schitterde). Wie hem dan niet kan zien, krijgt een tweede kans. Op donderdag 25 augustus (20 u.) treedt hij op in het auditorium van het PZ H. Hart en brengt hij er zijn eerste liefde: Franse chanson. Terug naar Dranouter waar we inmiddels bij Lynched zitten in de Clubstage (17 u.). Deze Ieren klinken als een 'blend' van The Pogues en The Dubliners. Ze mochten trouwens ook al op de koffie bij Jools Holland.

Delen

Wie zegt nog dat folk muziek geen kans meer krijgt op Dranouter Festival?

Ons zaterdagavondprogramma beginnen we om 18 u. in de kerk waar we het Georgische kwartet Alaverdi aantreffen. Wie zegt nog dat folk muziek geen kans meer krijgt op Dranouter Festival? We proberen ook nog Walrus (18.30 u.) mee te pikken in De Voute. Deze Belgische groep staat garant voor dolfijne deuntjes met een boodschap. Daarna waaien we even binnen in de Palace om te zien hoe Radio Modern het ervan afbrengt met de dansinitiatie swing (19 u.). Wie weet gooien we zelf ook eens de beentjes los. U bent dus gewaarschuwd. De Antwerpse stadstroubadour Tourist LeMC (20 u. - mainstage) laten we aan ons voorbijgaan, want er zullen ongetwijfeld genoeg andere kandidaten zijn voor deze populaire knul.

Tijd om de innerlijke mens wat te versterken. Keuze genoeg, ik heb het u al verteld. Om onze maaltijd wat te laten zakken trekken we naar de kerk. Het is Snaarmaarwaar (21 u.) die we hier voorgeschoteld krijgen als digestief. We krijgen een unieke bezetting voor Festival Dranouter 2016. De gitaar, mandoline en mandola krijgen voor één keer versterking van drums, rhodes, bas en zang. We proberen ook nog Les Frères Lemay (21 u.) gedag te zeggen in De Voute. De broertjes zouden naar het schijnt in bloedvorm zijn. Dat mochten we al ervaren in 2014 toen ze voor de eerste keer in Dranouter waren. Hopelijk brouwen ze een vervolg aan dat feestje! Snel even een goeiedag zeggen, want we moeten naar Dez Mona (21.15 u.) in de Clubstage. Een van de weinige Belgische groepen die je moeilijk in een hokje kunt stoppen. Probeert u ook eens?

Vandaag hebben we al heel goed ons best gedaan. Dat voelen we aan onze voeten. Daarom mogen we vanaf 22 u. voor de rest van de avond postvatten in de mainstage: Trixie Whitley (22 u.) en Balthazar (23.45 u.). Hen voorstellen hoeft niet meer. Hun kwaliteiten zijn ondertussen gemeengoed geworden.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!