Live Herbeleef Festival Dranouter: festival klokt af op 45.000 bezoekers

05/08/16 om 09:48 - Bijgewerkt op 08/08/16 om 00:25

Drie dagen lang bivakkeert onze pop-upredactie op en rond de festivalweide in Dranouter. We zorgen voor interviews, recensies, reportages en véél beeldmateriaal.

Herbeleef Festival Dranouter: festival klokt af op 45.000 bezoekers

© Foto TG

Balthazar zette zaterdagavond een geweldig optreden neer. Op zondag is het uitkijken naar Yevgueni, Suzanne Vega, Michael Kiwanuka en ZAZ.

 • Jeroen Laseure

  Tot de noste kè

  Het optreden van ZAZ zit erop en DJ Bob mag Dranouter Festival afsluiten in de Palace-tent. Voor heel veel festivalgangers is de uittocht begonnen. Bedankt voor het volgen van dit liveverslag de voorbije drie dagen en tot de volgende!

 • Jeroen Laseure

  ZAZ laat Kayam voor laatste keer genieten

  De Franse zangeres ZAZ heeft al meer dan 3 miljoen albums verkocht in meer dan 50 landen. Drie jaar geleden stond ze al eens op de affiche van het Festival Dranouter, nu mag ze op zondag het hoofdpodium afsluiten. Ze brengt een mix van folk, jazz en chancon en krijgt het publiek meteen op haar hand.

  ZAZ mag Dranouter Festival afsluiten

  ZAZ mag Dranouter Festival afsluiten © JL

 • Tom Gheeraert

  Uitgedost voor Dranouter

  We gingen de weide op en zochten mensen die zich op de een of andere manier speciaal uitdosten voor het festival: van schreeuwerige hawaïhemden over flouriscerende cowboykostuums tot een zestal cowboyhoeden op het hoofd... We kwamen zelfs een non tegen! Check de fotospecial.

  Oud-Chiro uit Waregem

  Oud-Chiro uit Waregem © TOGH

 • Tom Gheeraert

  Guido Belcanto

  Guido Belcanto bemint Festival Dranouter, en Festival Dranouter bemint Guido Belcanto.

  Guido Belcanto

  Guido Belcanto © TOGH

 • Tom Gheeraert

  Michael Kiwanuka

  Michael Kiwanuka's nieuwe plaat Love & Hate scoort al weken aan een stuk hoge ogen in de Britse hitlijsten. Op het podium van Festival Dranouter bewijst hij waarom.

  Michael Kiwanuka

  Michael Kiwanuka © TOGH

 • Jeroen Laseure

  Voor wie toch eerder naar huis wil, is er nog een West-Vlaamse boodschap

  Kom wel tuus

  Kom wel tuus © JL

 • Jeroen Laseure

  Het allerlaatste optreden

  Het is bijna 22.30 uur en dat betekent dat het allerlaatste optreden van Festival Dranouter 2016 eraan komt. De soundcheck voor de Franse zangeres ZAZ is alvast aan de gang.

  Soundcheck voor ZAZ

  Soundcheck voor ZAZ © JL

 • Jeroen Laseure

  Vijf keer volle bak

  Om 21.30 uur kunnen de bezoekers van Festival Dranouter genieten van een all-inaanbod. In elke locatie is er een optreden aan de gang: Michael Kiwanuka op de mainstage in de Kayam, de heel populaire Guido Belcanto in de Clubstage, An Pierlé in de kerk, Imar in De Voute en dj Pacha in de Palace.

 • Jeroen Laseure

  Lange rij voor An Pierlé

  Terwijl soulzanger Michael Kiwanuka gestart is met een uiterst sfeervolle set op de mainstage, mag An Pierlé de kerk vullen. Dat zal echter geen enkel probleem zijn. De rij wachtenden aan de ingang verraadt veel over haar populariteit bij het Dranouterpubliek.

  Lange wachtrij voor An Pierlé

  Lange wachtrij voor An Pierlé © JL

 • Jeroen Laseure

  Motregen

  Festival Dranouter houdt het dan toch niet droog deze editie. Er valt lichte motregen uit de hemel en de festivalgangers zoeken een schuilplaats. Het is nu aan Michael Kiwanuka om op de mainstage het publiek opnieuw te doen denken aan zonnige tijden.

  Toen het begon te regenen, was de soundcheck nog volop aan de gang.

  Toen het begon te regenen, was de soundcheck nog volop aan de gang. © JL

 • Tom Gheeraert

  Geen regen op komst

  Er pakken donkere wolken samen boven Dranouter en de wind trekt aan maar volgens buienradar.be is er geen regen in aantocht. Toch voelen we hier de eerste spetters vallen.

  Geen neerslag in aantocht, maar toch is het aan het spetteren in Dranouter

  Geen neerslag in aantocht, maar toch is het aan het spetteren in Dranouter © www.buienradar.be

 • Tom Gheeraert

  Etenstijd

  De innerlijke mens moet versterkt worden. We gingen eens kijken in de talloren van de festivalgangers. Check de fotospecial.

  "Snoep is ook voedsel"

  "Snoep is ook voedsel" © TOGH

 • Jeroen Laseure

  Initiatie salsa

  Om 21 uur mag dj Pacha met bonkende beats de Palace-tent in brand steken, maar in de vooravond mochten liefhebbers van salsa en merengue er hun hartje ophalen. Echt een overrompeling van deelnemers aan de dansinitiatie was het niet.

  Dansinitiatie salsa

  Dansinitiatie salsa © JL

 • Tom Gheeraert

  Zuster Godelieve is ook van de partij

  De legendarische zuster Godelieve is ook van de partij. Verbroederend met de grootste feestneuzen (zie hieronder) van Dranouter, brengt ze iedereen op het rechte pad naar God.

  Zuster Godelieve in goed gezelschap

  Zuster Godelieve in goed gezelschap © TOGH

 • Jeroen Laseure

  Groot aanbod kinderanimatie

  Festival Dranouter wil zich promoten als familiefestival en op het festivalterrein is dan ook heel wat kinderanimatie. Bekijk hier hoe de kinderen zich amuseren.

 • Tom Gheeraert

  De Held met negen op het podium

  Uw dienaar skipte met pijn in het hart Suzanne Vega om De Held te checken in de Voute. Een nagenoeg perfecte performance van een negenkoppige band, al hadden ze ook gerust pareltjes als Alcatraz en Als ik met jou praat mogen spelen.

  De Held

  De Held © TOGH

 • Jeroen Laseure

  Intieme Suzanne Vega

  Terwijl heel wat bezoekers aan het eten zijn, geniet de Kayam van de muziek van Suzanne Vega. Ze brengt een heel intiem concert met ingetogen nummers.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!