Live Herbeleef de ZONDAG van Dranouter

09/08/15 om 13:11 - Bijgewerkt op 10/08/15 om 01:29

Festival Dranouter is intussen aan de laatste dag toe. Volg het allemaal hier live! Sfeer, blogs, fotospecials en interviews met onze West-Vlaamse helden.

 • Tom Gheeraert

  Bedankt Dranouter.

  Ging nog een laatste keer de weide op om festivalgangers te fotograferen. Wat startte met een groepje van vijf, zwelde aan tot een groep van 38. Morgen in het derde deel van de fotospecial. Bedankt Dranouter. U was geweldig. Tot volgend jaar!

  Bedankt Dranouter

  Bedankt Dranouter © TOGH

 • Jeroen Laseure

  Uitgefolkt

  Met Flogging Molly als afsluiter kon Dranouter Festival 2015 niet beter eindigen. Dat betekent ook dat deze livefeed erop zit. Bedankt voor het meevolgen en tot de volgende! Slaapwel...

 • Jeroen Laseure

  Laatste kampeernacht

  Op de camping werd nog lang nagepraat, gezongen en gedanst op de afsluitende dag van Dranouter Festival. Maandagmorgen zullen zij allicht wat minder fris zijn, want om 12 uur 's middags moet iedereen het kampeerterrein verlaten hebben. Aan de ingang van de camping hangt de slogan: 'wie maandag om 12 uur niet weg is, is gezien'. Waarvan akte.

  De laatste kampeernacht is ingezet

  De laatste kampeernacht is ingezet © JL

 • Tom Gheeraert

  Gelukkige mensen

  Allemaal gelukkige mensen op deze laatste avond van Dranouter. En foto's van het akoestische concert van AmenRa in de Club. Bekijk ze op onze fotospecial.

 • Jeroen Laseure

  Uittocht is gestart

  Rond middernacht zat het optreden van Flogging Molly erop. Met een cover van 'Always look on the bright side of life' sloten ze Dranouter Festival 2015 af en bewezen ze waarom zij zich de koningen van het festival mogen noemen. De uittocht kwam traag, maar gestaag op gang. Door het zwoele weer bleven veel mensen nog even verpozen op de festivalweide voor ze naar huis vertrokken.

  De stoeltjes mogen weer voor een jaar opgeborgen worden

  De stoeltjes mogen weer voor een jaar opgeborgen worden © JL

 • Tom Gheeraert
  Flogging Molly

  Flogging Molly © TOGH

 • Tom Gheeraert

  Dancing on the devil's dancefloor

  Na vier dagen blijken heel wat festivalgangers nog steeds frisse benen te hebben. Tijdens Flogging Molly wordt er volop gesprongen en gedanst.

  Flogging Molly

  Flogging Molly © TOGH

 • Tom Gheeraert

  AmenRa rond het kampvuur

  De akoestische set van AmenRa was ingetogen. Enkel het kampvuur ontbrak.

  AmenRa

  AmenRa © TOGH

 • Jeroen Laseure

  Wachten op Flogging Molly

  Het Amerikaanse Flogging Molly is een van de beste folkgroepen van de wereld. Om 22.45 uur sluiten ze de Kayam af. De soundcheck is volop aan de gang.

  Soundcheck Flogging Molly

  Soundcheck Flogging Molly © JL

 • Jeroen Laseure

  Afscheidsfeestje

  De Palace - in de volksmond beter bekend als 'de biertente' - oogt nog desolaat op dit uur van de avond. Binnen twee uurtjes, na het optreden van Flogging Molly, zullen de bonkende beats van dj Down Under enkele duizenden festivalgangers naar de tent lokken. Om 3 uur moet de muziek echter onherroepelijk uit en zit Festival Dranouter 2015 er definitief op.

  Palace alias Biertente

  Palace alias Biertente © JL

 • Jeroen Laseure

  The Dark Waterboys

  The Waterboys zijn bijna aan het einde van hun set gekomen. Terwijl het publiek wacht op hun wereldhit 'The Whole of the Moon' is het duister ingetreden in Dranouter. Nog enkele uurtjes en dan zit het er definitief op...

  Het duister treedt in

  Het duister treedt in © JL

 • Jeroen Laseure

  AmenRa opent optreden in het donker én in cirkel

  AmenRa sluit de Clubstage af op zondagavond. De Kortrijkse band stond vorig jaar nog op het hoofdpodium van het Hardcore Ieperfest, maar dit jaar is het Dranouter. Ze beloofden onze journalist Tom Gheeraert alvast een akoestisch optreden. "Eigenlijk is het niet zo raar dat we op Dranouter staan" - Festival Dranouter - KW.be

  AmenRa liet het optreden alvast in het donker plaatsvinden en ze stonden op het podium opgesteld in een cirkel. Ze zijn niet voor niets het buitenbeentje op de affiche.

  Geen cirklepit dit keer

  Geen cirklepit dit keer © JL

 • Jeroen Laseure

  Van kinderanimatie tot paaldansen

  Elke namiddag vond er op Festival Dranouter kinderanimatie en straattheater plaats. Zondag was dat niet anders, al was er voor de festivalgangers nog een verrassing om 20.30 uur. Een paaldanseres liet er zien wat ze allemaal met een paal kon en dat was behoorlijk veel als we enkele mannelijke aanwezigen mogen geloven...

  Paaldansen op 'hoog' niveau

  Paaldansen op 'hoog' niveau © JL

 • Jeroen Laseure

  Nog een extra optreden van Mariëtte

  De organisatoren van Festival Dranouter hebben een foutje gemaakt in hun planning. Op zondagavond is er namelijk nog een extra optreden in één van de Dranouterse cafeetjes. Een zekere 'Mariette' waagde zich er aan een karaokeversie van een bekende Vlaamse schlager. De 'zang' was te horen op straat, maar echt heel veel volk leek het optreden niet te lokken...

 • Jeroen Laseure

  Wie zegt dat de kerk geen volk meer lokt?

  Om 20.30 uur mag het Deense Broken Twin het laatste optreden van Dranouter 2015 in de Kerk verzorgen. De deuren gaan pas een kwartier voor het optreden open en nu staat al een lange rij van wachtenden aan te schuiven. Al zou dat ook kunnen omdat er net tegenover de kerk een bierstandje staat...

  Beminde parochianen

  Beminde parochianen © JL

 • Jeroen Laseure

  Geen plaats voor Buurman

  Tjokvol, eivol, propvol... Buurman krijgt de eer om de Nekka-tent af te sluiten en dat heeft het publiek geweten. Er is geen enkel plaatsje meer vrij in de tent, buiten staan festivalgangers te drummen om toch maar een glimp op te vangen van de Limburgse rockers.

  Bomvolle Nekka-tent

  Bomvolle Nekka-tent © JL

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!