Live Herbeleef de eerste dag Festival Dranouter: Miel steelt de show, Het Zesde Metaal wint thuismatch

03/08/17 om 16:33 - Bijgewerkt op 04/08/17 om 23:46

Net zoals de voorbije jaren strijkt ook de festivalcrew van KW neer op de heilige grond van Festival Dranouter. De eerste dag was alvast een voltreffer met Miel uit Houthulst die de show stal samen met zijn held J. Bernardt en Het Zesde Metaal die de thuismatch met forfaitcijfers wonnen.

Herbeleef de eerste dag Festival Dranouter: Miel steelt de show, Het Zesde Metaal wint thuismatch

© TOGH

 • Tom Gheeraert

  Brihang is de grootste rapper!

  "Ik wacht op een artikel liefst 1 volle pagina met de koptitel "BRIHANG IS DE GROOTSTE RAPPER", rapt Boudy Verleye in Te Groot. In De Voute bewees hij dat hij wellicht de beste West-Vlaamse rapper van het moment is. De Voute - zonder frontstage - was zijn podium. De foto's zie je hier.

  Brihang bracht zijn laatste nummer 'Balanceren' van op een ladder

  Brihang bracht zijn laatste nummer 'Balanceren' van op een ladder © TOGH

 • Thomas Dubois

  Fotospecial: veel mooi volk op eerste dag Dranouter Festival

  De eerste dag was een voltreffer met heel veel goede optredens, maar ook met veel mooie mensen op de weide. Fotograaf Eric Flamand trok rond en kon heel wat vrolijke festivalgangers op de gevoelige plaat vastleggen. De foto's zie je hier!

 • Tom Gheeraert

  IN BEELD Het Zesde Metaal

  "Ik ging vroeger veel naar Dranouter, maar niet voor de muziek. Wel om te feesten en te drinken. Ik ben content om te zien dat jullie wel voor de muziek komen. Dat wil zeggen voor mij dat alles nog niet no de wuppe is", zegt Wannes Cappelle zowat halverwege zijn optreden." Concertfoto's vind je hier.

  Het Zesde Metaal

  Het Zesde Metaal © TOGH

 • Thomas Dubois

  VIDEO Miel is nu al sowieso de ster van de eerste avond!

  Miel Dehem uit Houthulst mag zich sowieso uitroepen tot de ster van de eerste avond. Hij mocht met zijn held, Jinte Deprez van J. Bernardt, op het podium en stal daar de show. Dranouter 2025, zo voorspelt Jinte alvast!

  De beelden spreken alvast voor zich!

 • Tom Gheeraert

  IN BEELD J. Bernardt live op Festival Dranouter

  J. Bernardt - aka Jinte Deprez van Balthazar - maakte met Running Days een uitermate dansbare cd. Ook live mikken zijn r&b-achtige indienummers op de dansbenen van het publiek. Toen hij zijn lange pardessus uittrok ontwaarden we zelfs enkele enthousiaste meisjeskreetjes uit het publiek. De fotospecial vind je hier.

  J. Bernardt

  J. Bernardt © TOGH

 • Tom Gheeraert

  Interview met Brihang

  Boudy Verleye, aka Brihang, gooit hoge ogen met zijn debuutcd 'Zolangmogelijk' en mag om 22.15 uur in De Voute tonen dat hij ook live zijn slag kan trekken. In een exclusief interview met kw.be blikt hij vooruit: "In de festivalshow zit er meer vaart dan in een clubshow."

  Brihang blikt vooruit op zijn optreden in De Voute vanavond om 22.15 uur

  Brihang blikt vooruit op zijn optreden in De Voute vanavond om 22.15 uur © TOGH

 • Thomas Dubois

  Alle festivals doen, maar Dranouter overslaan? Dat is niet volhouden!

 • Thomas Dubois

  Jinte Deprez: "Er is geen druk, maar bewijzen gaan we ons!"

  Jinte Deprez staat met zijn soloproject J. Bernardt op Dranouter. Het is zijn eerste zomer zonder Balthazar. Extra spannend en 'wat meer tsjolen', klinkt het, maar wel fijn om te doen. De komende maanden treedt hij nog in heel Europa op, tot zelfs in Roemenië, waar hij zelfs met Balthazar nog nooit heeft opgetreden... Ook volgende zomer gaat hij nog de boer op met J. Bernardt.

  Het volledige interview lees je hier!

 • Tom Gheeraert

  Winderig in het Heuvelland

  Er waait een stevig wind tussen de heuvels in Dranouter. Wie nog moet komen met z'n tentje neemt best extra piketten mee. Deze kerel kan er ook nog gebruiken.

 • Tom Gheeraert

  Zicht op de Kemmelberg

  Er bestaan nog zekerheden in het leven, zoals het zicht op de Kemmelberg waarvan je kan genieten op de festivalweide van Festival Dranouter.

  Van op de festivalweide kijk je uit op de Kemmelberg

  Van op de festivalweide kijk je uit op de Kemmelberg © TOGH

 • Thomas Dubois

  Organisatie verwacht 50.000 bezoekers

  Voor aanvang van het festival deelde de organisatie hun verwachtingen en die zijn niet min. Ze hopen dit jaar 50.000 mensen te mogen verwelkomen. Het terrein is alvast een stuk groter dan vorig jaar, maar dat is vooral om het comfort te vergroten: "Vorig jaar was het op zaterdag bij momenten erg druk", aldus organisator Bavo Vanden Broeck. Zijn volledige voorbeschouwing lees je hier.

 • Tom Gheeraert

  Sprookjesachtige randanimatie

  Behalve fijne muziek is er op de festivalweide van Dranouter ook veel straattheater te ontdekken. De aquanauts van Sonate brengen Gregoriaanse gezangen met een hoek af door hun oversized blaasinstrumenten.

  Straattheater Sonate vangt blikken op de festivalweide

  Straattheater Sonate vangt blikken op de festivalweide © TOGH

 • Tom Gheeraert

  Variomatic trapt af

  Variomatic brengt meteen de sfeer erin met cover van onder meer La Tribu de Dana van Manau en Icon van Daan, maar vermoedelijk zal er meer volk in de tent staan bij Doe Maar.

  Er is nog veel plaats bij Variomatic, dat met traditionele folk de ideale opener is van Festival Dranouter 2017.

  Er is nog veel plaats bij Variomatic, dat met traditionele folk de ideale opener is van Festival Dranouter 2017. © TOGH

 • Thomas Dubois

  We zijn vertrokken!

  De eerste noten weerklinken over de velden in Dranouter! Variomatic mag het weekend echt op gang trappen op de mainstage. Tegelijk start Martin Harley in het pittoreske kader van de kerk.

 • Thomas Dubois

  Opening met veel toeters en bellen

  Donderdag werd het festival alvast geopend met veel toeters en bellen, dat kon onze medewerker Stefaan Dehaerne met zijn eigen ogen vaststellen. Hij schreef er meteen een stukje over.

 • Thomas Dubois

  Twee West-Vlaamse toppers op dag één

  Om 16 uur, over een klein uurtje, opent Variamatic de Mainstage op de eerste dag van Dranouter. Daarna is het aan de ambiancemakers van CC Smugglers en rond de klok van 19.30 uur kunnen we ons opmaken voor een eerste West-Vlaamse topper: J. Bernardt, of één vijfde van de succesformatie Balthazar, al staat ie op zijn eentje ook zijn mannetje. Straks brengen we een interview met Jinte Deprez.

  Om 21.15 uur is het vervolgens aan Het Zesde Metaal, dé West-Vlaamse topper van het moment. Klaar om de Mainstage meteen helemaal 'naar de wuppe' te spelen!

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!