Festival Dranouter klaar voor ruim 45.000 muziekliefhebbers

05/08/16 om 16:41 - Bijgewerkt om 16:41

Dat heeft organisator Bavo Vanden Broeck vrijdagmiddag bij de start van het festival meegedeeld.

Festival Dranouter klaar voor ruim 45.000 muziekliefhebbers

Het driedaagse muziekfestival borduurt verder op de veranderingen van vorig jaar. Toen werd de festivalsite naar de dorpskern van Dranouter gebracht. "We hebben de verhuis goed geëvalueerd, ook met de omwonenden. Die evaluatie was positief. De hinder en overlast bleven beheersbaar, ook omdat we om middernacht de activiteiten in de dorpskern staken", zegt Vanden Broeck.

"We hebben dus een copy-paste gemaakt van vorig jaar, maar de problemen die er waren, wel aangepakt. Zo is de capaciteit in een paar kleinere locaties uitgebreid."

Ook 't Folk, het kloppend hart van het festival, is opnieuw opengesteld voor het grote publiek. "Vorig jaar was er een ruimte voor medewerkers en dergelijke, maar het was jammer dat we het grote publiek niet konden laten kennismaken met ons centrum dat we het hele jaar willen promoten. Daar hebben we dus verandering gebracht", aldus Vanden Broeck.

Delen

Ruim de helft is folkmuziek, met de beste bands uit binnen- en buitenland

"Daarnaast zijn er nog een paar veranderingen. Zo is het op het grootste terrein meer ruimte gecreëerd, is de doorgang van de Mainstage naar de Club vergroot en zijn er meer fietsenstallingen."

De organisator is ook uitermate tevreden met de programmatie. "Ruim de helft is folkmuziek, met de beste bands uit binnen- en buitenland, daarnaast hebben we een breed programma.". Dranouter kan zondag zelfs uitpakken met Michael Kiwanuka, een van de sensaties van het moment. "We hadden geluk met zijn tourneedata. De meeste bands gaan op tour begin juli en eind augustus. Wij vallen er een beetje tussen."

Delen

We merken zelfs dat mensen die vroeger afhaakten door de omvang van het festival, nu terugkomen

Ook de ticketverkoop loopt goed. "We merken zelfs dat mensen die vroeger afhaakten door de omvang van het festival, nu terugkomen. We noteerden een stijgende interesse in weekendtickets en denken net iets hoger af te klokken dan vorig jaar, op ruim 45.000 bezoekers", besluit Vanden Broeck.

Om 16 uur werden de eerste noten ingezet in de kerk met Will Pound & Eddy Jay. Vrijdagavond staat Arno nog op het podium. Het festival eindigt zondagavond met de Franse band ZAZ.

(BELGA - Foto TOGH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!