Tom Gheeraert
Opinie

07/08/16 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Fan van de fans

Balthazar loste de hoge verwachtingen in op het gemoedelijkste festival van de wereld.

Fan van de fans

De organisatoren mogen zich een pluim op de hoed spelden, de uitverkochte festivalweide op zaterdag was een van de gemoedelijkste van de wereld. Terwijl het terrein vorig op zaterdag wat overbevolkt leek, was het er nu toch overal gezellige druk maar toch met genoeg ademruimte om je op je gemak te voelen.

Delen

Gij zult op je gemak zijn is een van de tien geboden van Festival Dranouter.

Zelden zagen wij 15.000 zulke relaxte en gemoedelijke mensen bij elkaar. Hier zagen we vier jonge gasten in een cirkel op elkaar buik een dutje doen, daar hief een groep Chirojongens en -meisjes luidkeels Slekke van Johny Turbo aan terwijl ze hun zoveelste pintje van de dag aan de lippen zetten, ginder een gemixte groep van veertigers, vijftigers en zestigers zich zo rood als een tomaat lachen bij het zoveelste droge kluchtje van Willy, Geert of Fluppe (er zit overal wel ergens een Fluppe in de groep).

Misschien een beetje van het gemoedelijke te veel? Niets van. Adrenalinestoten bij de vleet, zoals toen presentator Jan De Smet de weide fijntjes meedeelde dat Gouden Greg in Rio een prestatie neergezet had. Gejuich en omhelzingen rolden als een Mexican wave over het volk.

Trixie Whitley leek sommige hardcore Dranoutergangers - van die soort die er al is sinds dinsdag en op zaterdagavond al op de laatste benen aan het lopen is - in slaap te wiegen, maar tijdens Balthazar veranderde de Kayam in een broeierige danstempel. Thumbs up voor de fans van Balthazar, die met hun zwoele dansmoves en frisse verschijning een stevige feestje bouwden voor het podium en perfect getimed woehoewoehoe riepen tijdens Wait any longer. De Kortrijkzanen konden de verwachten ruimschoots inlossen en speelden een magistraal concert.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!